© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2015 22:53:11

Besni na slovenskega sodnika: Španci izžvižgali Mateja Juga (video)

Grega Wernig

Valencia je izpadla iz lige prvakov, njeni navijači pa ne skrivajo jeze na Mateja Juga.

Valencia je izpadla iz lige prvakov, evropsko pot bo nadaljevala v ligi Europa. Gary Neville torej zadovoljstva po svojem trenerskem debiju ne čuti, zato pa se po njem zagotovo bolj podi občutek jeze. Nasploh so številni, ki jim ni vseeno za Valencio, jezni. In na koga ter zakaj? Na sodnika. Zaradi sporne odločitve. Da pa bi bilo to še kako zanimivo tudi za nas, je kakopak pomemben naslednji podatek – na Mestalli je na tekmi med Valencio in Lyonom pravico delil Matej Jug.

"Sram te bodi, Jug!" se glasi eden od kritičnih zapisov na twitterju, številni so tudi takšni, da niso ravno najprimernejši za objavo. In kaj se je zgodilo, da so pristaši Valencie tako besni na Tolminca? V osmi minuti obračuna je pri rezultatu 0:0 je nogometaš Valencia Shkodran Mustafi po podaji iz kota premagal vratarja francoskega prvoligaša in zdelo se je, da svoj klub popeljal v vodstvo. Toda Jug je zadetek razveljavil, ocenil je, da je bil storjen prekršek v napadu.

Kar je bilo za Francoze super odločitev, je med nogometaši in navijači Valencie poskrbelo za pravi izbruh gneva. Jug je moral v nadaljevanju poslušati glasne žvižge neodobravanja in ni vrag, da ga bodo imeli določeni še nekaj časa med zobmi. Tudi zaradi tega, ker je Lyon slavil z 2:0. No, ampak četudi bi zmagala Valencia, bi šla le v ligo Europa. Gent je namreč premagal Zenit in si zagotovil drugo vstopnic za v osmino finala.

Ali so Španci upravičeno besni na Juga ali pa vseeno malce pretiravajo, ocenite po ogledu priloženega posnetka.