© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2015 11:35:01

Mladi srbski zvezdnik potrdil zanimanje angleškega velikana

crvenazvezdafk.com

Marko Grujić potrdil zanimanje angleškega velikana, Crvena zvezda priznala, da ga bo skorajda primorana prodati.

V Srbiji pravijo, da je Marko Grujić naslednji v tej državi vzgojeni nogometaš, ki bo naredil odmevno kariero. Za zdaj ostaja pri tem, da se v njegovih nogah skriva izjemen talent – toda tega so že prepoznali številni tuji klubi. Za devetnajstletnega vezista, ki v višino meri 191 centimetrov, naj bi se zanimala plejada evropskih velikanov, predvsem pa se je menda resno ogrel Liverpool. Na Anfieldu ne skrivajo zanimanja za 19-letnika, slednji je o tem spregovoril tudi javno.

"Izbrati bom moral okolje, kjer bom imel najboljše pogoje za nadaljnji razvoj. Za zdaj je gotovo, da bom ostal do konca sezone, svojemu klubu želim prinesti naslov prvaka in ligo prvakov. Liverpool? Da, pogovarjali smo se. Toda za zdaj še nisem prejel konkretne ponudbe. Še vedno sem nogometaš Crvene zvezde," pravi Grujić, ki ima pogodbo s Crveno zvezdo podpisano do leta 2018.

Na vse glasnejša namigovanja se je odzval tudi Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde: "Kar zadeva Grujića, vlada ogromno zanimanja, toda vsem je bilo rečeno, da pred poletjem ne more oditi. Sam bi si želel, da bi ostal še vsaj pet let, toda položaj kluba in nasploh Srbije je takšen, da je odhod takšnega bisera preprosto neizbežen. Zvezda za preživetje potrebuje denar, zato mora prodajati igralce. Toda pred koncem kvalifikacij za ligo prvakov jih ne bomo. To tekmovanje prinaša 15 milijonov evrov in še dodaten zaslužek. Obstaja pa možnost, da se bomo s kakšnim klubom že zdaj dogovorili glede Grujića, pa bo slednji nato odšel s koncem avgusta. Do konca leta za nemoteno delovanje potrebujemo pet milijonov evrov.« Torej prav toliko, kolikor naj bi Liverpool nudil za najstnika iz Beograda ...