© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2015 19:23:16

Pri Olimpiji je pogorel, v Srbiji se spet glasno govori o njem

Milorad Kosanović
Milorad Kosanović
Nikola Miljković

Danes v Srbiji vsi govorijo o nekdanjem trenerju ljubljanske Olimpije Miloradu Kosanoviću.

Milorad Kosanović je vroče ime nogometa v Srbiji! Izkušeni strokovnjak, ki smo ga pred časom spoznali tudi v Sloveniji, je postregel z eno največjih presenečen v zadnjem času, poskrbel je, da je na Marakani odjeknila "bomba", kakršne zgodovina ne pomni. Velika Crvena zvezda, ki v prvenstvu ruši vse pred sabo in je na odlični poti do naslova prvaka, je namreč doživela pravo blamažo. Kosanovićev Borac iz Čačka jo je namreč sredi Beograda premagal kar s 5:1 in jo izločil iz pokalnega tekmovanja.

Kosanovićeva četa je že ob polčasu vodila s 3:0, nato je zabila še dva gola, dejstvo pa je, da bi njena zmaga lahko bila še višja. Ob tem drži, da je Miodrag Božović, trener Crvene zvezde, premešal začetno enajsterico, a takšnega poraza vseeno nihče ni pričakoval niti v najbolj groznih sanjah.

"Posrečilo se nam je, da smo zabili prva dva gola, na koncu smo jih dali celo pet," se je po tekmi smejalo Kosanoviću, ki je nekoč že sedel tudi na klopi Crvene zvezde. Bivšemu trenerju ljubljanske Olimpije je poleg visoke zmage in napredovanja v pokalu uspelo še nekaj – prekinil je imenitni niz rdeče-belih, ki so pred tem v obeh domačih tekmovanjih nanizali kar 17 zaporednih zmag.