© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.11.2015 13:36:23

Nepokvarjenost švicarskega vzhajajočega zvezdnika (video)

Osemnajstletni vzhajajoči švicarski zvezdnik Breel Embolo je v domačem prvenstvu poskrbel za redko videno potezo na nogometnih zelenicah.

Zgodilo se je v zaključku derbija vodilnih ekip švicarskega elitnega prvenstva. Basel je gostil najbližjega zasledovalca Grasshoppers, nekaj več kot 30 tisoč gledalcev pa je lahko videlo izvrstno nogometno predstavo.

Večina jih je bila verjetno zaradi poraza domače ekipe razočarana, ob koncu obračuna in pri končnem izidu 2:3 pa je za redko videno potezo poskrbel švicarski nogometni up Breel Embolo.

Član Basla je bil namreč pri eni od zadnjih priložnosti za izenačenje vpleten v dogodek, ki bi ga na njegovem mestu verjetno marsikdo zamolčal. Žoga se je od njega odbila v kot, česar pa sodniki niso opazili. Tako so dosodili kot za domačo ekipo, nato pa je posredoval Embolo in priznal, da se je zadnji dotaknil žoge.

Igralci nasprotne ekipe so bili ob njegovem priznanju vidno presenečeni, eden od tekmecev ga je celo poljubil, manj so bili verjetno veseli soigralci.

Basel sicer ostaja na vrhu prvenstvene razpredelnice, Grasshoppers pa je z osmo zmago zaostanek zmanjšal "le" na 10 točk.