© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.11.2015 12:04:10

Mikel pravi, da ni res

Reuters

Chelsea, ki je v prejšnji sezoni serijsko zmagoval, je v tej v povsem drugem filmu. Lahko bi rekli, da kar serijsko izgublja.

Med 24. in 31. oktobrom so modri vknjižili kar tri poraze, dva ligaška, z West Hamom in Liverpoolom ter pokalnega s Stokom. V enajstih krogih angleške premier lige so zbrali enajst točk (to zadostuje za 15. mesto na lestvici), na njihovem računu pa je kar šest ničel, to je dvakrat več kot so jih imeli v 38 krogih zadnjega prvenstva.

Katastrofalna serija je sprožila veliko vprašanj in ugibanj. Mnogi mislijo, da so se igralci zarotili proti trenerju Joseju Mourinhu, razlog pa je njegov odnos do nekaterih pomembnih členov ekipe, predvsem do kapetana Johna Terryja in Edena Hazarda. Dejstvo je, da Portugalcu nikakor ni lahko, njegov stolček se je po številnih porazih močno zamajal.

Dodaten razlog za takšno razmišljenja je bila novica, ki jo je v svet poslal komentator radia BBC Garry Richardson. Slednji je dejal, da je iz prve roke izvedel, kako je eden izmed članov prvega moštva nedavno rekel: "Raje izgubim kot pa da zmagam zanj."

Zdaj se je na te trditve odzval John Obi Mikel, ki je vse skupaj zanikal. "Zadetkov in zmag ni, ampak lahko vidite, da igramo za našega trenerja, ki ga v popolnosti podpiramo. O tem ni nobenega dvoma. Če lahko kdorkoli obrne krivuljo rezultatov navzgor, je to on," je rekel Mikel in nadaljeval: "Če igralcem rečete, da ne dajejo 100 odstotkov, potem pride do dvomov. Ampak mi se trudimo po najboljših močeh. Vsi lahko vidijo, koliko truda vlagamo, igramo dobro, vendar rezultati ne gredo v naš prid. Vsak strel na naša vrata je gol, vsaka odbita žoga prav tako. Rabimo samo malo sreče, ki je trenutno nimamo. Ampak vidite lahko, da moštvo daje vse od sebe, zelo močno se trudimo."

Ker je bila njegova izjava objavljena na klubski spletni strani, tisti, ki verjamejo v teorije zarote, menijo, da je bila "izsiljena", spet drugi mislijo, da je v ekipi vse v redu. Kot se v podobnih primerih večkrat zgodi, je resnica verjetno nekje vmes ...