© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.10.2015 13:45:16

Tabor reprezentance BiH: Vsi si želimo Slovenijo

vszi

Bosansko nogometno reprezentanco je zajela prava evforija. Po slabem začetku kvalifikacij, si lahko danes zvečer zagotovijo mesto med osmerico, ki bo igrala dodatne kvalifikacije.

Seveda vsakogar premami pogled naprej in nič drugače ni z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Drevi bodo na Cipru odigrali odločilno tekmo, kjer bi si z zmago zagotovili dodatne kvalifikacije.  Nekaj tekmecev je za sredino novembra že znanih, Bosanci pa imajo eno veliko željo

Želijo si nič drugega, kot Slovenijo. Bakir Tiro, urednik športne redakcije Anadolije, se je za domače medije javil iz Nikozije. Namesto ukvarjanja z današnjim nasprotnikom, je pogled usmeril v žreb dodatnih kvalifikacij, ki bo na sporedu v nedeljo dopoldan.

"Če se uvrstimo v play-off, bomo 99-odstotno med nosilci," je najprej poudaril Tiro, ki je nato razkril željo strokovnega štaba reprezentance: "Biti med nosilci je zelo pomembno, saj bi s tem dobili eno izmed lažjih nasprotnikov. Želje večine igralcev in ostalega osebja so povezane s slovensko izbrano vrsto, saj bi bili s tem domačini na obeh tekmah," je v šaljivem tonu izdal Tiro. 

Preveč optimizma je pred odločilnimi tekmami vse prej kot priporočljivo, a Bosanci v tem trenutku delujejo izjemno samozavestno, o čemer pričajo tudi njihovi rezultati v zadnjih tekmah. Zvečer bodo vse misli usmerjene na Ciper, v nedeljo pa ob morebitnem uspehu v Nyon, kjer bo žreb parov dodatnih kvalifikacij.