© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
08.10.2015 10:55:31

Guardiolo prepričuje s citati iz biblije

Reuters

Po koncu sezone se bo strategu Bayerna Münchna Pepu Guardioli iztekla triletna pogodba, pri bavarskem ponosu si prizadevajo, da bi jo podaljšal. Pomagajo si tudi s citati iz biblije.

Pep Guardiola je v svojem tretjem letu pogodbe in hkrati zadnjem na klopi bavarskega ponosa. V nemškem prvenstvu se je obakrat veselil naslova prvaka, Bayern pa blesti tudi v tej sezoni. Na zadnjem derbiju je Borussio iz Dortmunda ponižal kar s 5:1. Odlično je trenutno kaže tudi v ligi prvakov, to pa so razlogi, da si klubsko vodstvo prizadevati podaljšati pogodbo s 44-letnim strokovnjakom. Nemški tabloidni časnik Bild navaja, da klubska legenda Franz Beckenbauer poskuša pri prepričevanju tudi z navajanjem iz bilbije: ''V bibliju je zapisano, da 'kar sodi skupaj, ne sme bi razdruženo.' Sam pa sem mu dejal, da bom vesel, če bo ostal. Enostavno sodimo skupaj.''

Kako se bo odzval Guardiola, bo potrebno še počakati. Če sodimo po dogajanju ob odhodu iz Barcelone, se je morda že odločil. Nemški mediji so prepričani, da obstajajo dobre možnosti za ostanek. Kot razloge navajajo dejstva, da so Guardioli ugodili želje glede nakupov igralcev v prestopnem roku (Vidal, Costa, Coman in Kimmich). Po drugi strani pa ga številni angleški mediji selijo v Manchester City, ne glede na to, da je trenutni strateg Manuel Pellegrini podaljšal pogodbo.