© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2015 15:17:15

Pedro in Otamendi iz Španije v Anglijo

Po 45 milijonov evrov vrednem prestopu argentinskega nogometnega reprezentanta Nicolasa Otamendija iz Valencie v Manchester City je za nov večmilijonski prestop v premier ligi poskrbel še Chelsea. Iz Barcelone so Londončani za 30 milijonov evrov pripeljali španskega reprezentančnega napadalca Pedra.

"Zelo sem vesel, da sem tu. Navdušen sem, ker začenjam avanturo pri Chelseaju, tu sem, da še naprej osvajam lovorike. Hvala klubu in navijačem, ki so mi dali priložnost, da oblečem modri dres," je za klubsko spletno stran Londončanov povedal 28-letni Pedro, ki je pred dnevi v Tbilisiju dosegel odločilni gol Barcelone za superpokalno lovoriko, za klub s Stamford Bridga pa po poročanju španskih medijev podpisal štiriletno pogodbo.

Tenerifčan Pedro se je Barcelonini akademiji pridružil leta 2004, za člansko ekipo pa je debitiral leta 2008. Že v sezoni 2009/10 je resno opozoril nase, kot prvi igralec je gol dosegel v španski ligi, španskem kraljevem pokalu, ligi prvakov, evropskem in španskem superpokalu ter svetovnem klubskem prvenstvu. Pedro je s Katalonci osvojil pet naslovov španskega in tri naslove evropskega prvaka, s Španijo pa je bil evropski in svetovni prvak.

OTAMENDI K CITYJU
"Tu sem, da dam od sebe vse najboljše, da se borim tekmo za tekmo in pomagam Cityju do vrhov. Želim si, da skupaj osvojimo številne pokale in naslove. To je najpomembneje," so bile prve besede Otamendija.

Trener Cityja Čilenec Manuel Pellegrini je nad novo okrepitvijo navdušen, o Argentincu meni, da je bil verjetno najboljši branilec španskega prvenstva v zadnji sezoni.

"Seveda sem navdušen, da sem ekipi dodal igralca takšne kakovosti. Je uveljavljen mednarodni igralec, ki igra za eno najboljših reprezentanc na svetu. Ni dvoma, da ne bi sodil v ekipo, kjer bo združil moči z že znanimi obrazi, predvsem Eliaquimom Mangalo in Fernandom, s katerima je že igral na Portugalskem," je povedal Pellegrini.

Otamendi je postal tretji najdražji branilec vseh časov. Pred njim sta le Brazilec David Luiz, ki je iz Chelseaja v PSG prestopil za 49,5 milijona evrov, in nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand, za katerega je Manchester United Leeds Unitedu odštel 46 milijonov evrov.