© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2015 23:24:30

De Gea zavrnil novo pogodbo Uniteda

Reuters

Če gre verjeti španskemu časniku Marci, je David de Gea zavrnil izjemno bogato pogodbo Manchester Uniteda.

Španski čuvaj mreže si na vsak način želi zapustiti Old Trafford in se preseliti nazaj v Madrid, tokrat k mestnemu tekmecu Atletica, pri katerem si je kruh služil v preteklosti, Realu. Želja Davida de Gee po vrnitvi v Madrid je tako velika, da je španski reprezentančni vratar zavrnil novo pogodbo, ki mu je ponudil Manchester United.

Ponudba rdečih vragov je bila zelo velikodušna, a 24-letnega Španca podpis nove pogodbe ne zanima. Manchester je ponudil de Gei kar 14 milijonov evrov višjo plačo – skozi obdobje šestih let – od Real Madrida, ki odličnemu čuvaju mreže ponuja okrog 5 milijonov evrov neto, toda de Gea je ostal neomajen.

Seveda pa ima Španec še zmeraj podpisano pogodbo z rdečimi vragi, kar pomeni, da vsaj do naslednjega leta, ko se mu izteče sodelovanje z Manchestrom, ni odvisen sam od svoje prihodnosti. Louis van Gaal je že dejal, da de Gee ne želi izgubiti, kar pomeni, da bo moral Real globoko seči v vrečo z denarjem, če bo želel prepričati nizozemskega strokovnjaka v prodajo.

A tudi če Realu ne uspe letos v svoje vrste pripeljati španskega čuvaja mreže, so pri Marci prepričani, da bo de Gea v naslednji sezoni, ko bo prost igralec, podpisal pogodbo z galaktiki. Rdeči vragi lahko tako le malce preložijo tisto, kar je neizogibno, seveda pa je vprašanje, če se pri Manchestru želijo odpovedati veliki odškodnini. Ne nazadnje so v klub pripeljali Sergia Romera, ki je svoje delo v prvih dveh krogih opravil odlično in obakrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.