© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2015 21:02:21

Messijevi mojstrovini s prostega strela (video)

Reuters

Pravkar se Barcelona in Sevilla merita v evropskem superpokalu in čeprav so Andaluzijci povedli z 1:0 že v 3. minuti, je Barcelona že po 16 minutah po zaslugi dveh fantastičnih zadetkov Lionela Messija rezultat obrnila.

Sevilla je v vodstvo prišla že v 3. minuti, ko je v polno iz prostega strela mojstrsko meril Ever Banega. Le štiri minute kasneje pa je argentinski superzvezdnik pri Kataloncih izid izenačil in to na kakšen način! Barcelona je imela na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, izvedel ga je Messi in na zares fantastičen način zabil gol.

Messi je žogo le rahlo frcnil preko Sevillinega živega zidu in premagal nemočnega vratarja Beta. Gol, kakršnega na evropskih zelenicah nismo videli že zelo dolgo! Za kakšno mojstrovino gre, pa je še boljše razvidno v počasnem posnetku! 

Manj kot deset minut kasneje je Messi znova udaril, še enkrat več s prostega strela! Tokrat je bila oddaljenost večja, okrog 25 metrov, a Argentincu je bilo vseeno. Znova je odlično udaril po žogi in mreža Seville se je zatresla še drugič.

V videoposnetku si lahko pogledate oba Messijeva gola, prilagamo pa tudi posnetek gola Everja Banege.