© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
02.08.2015 18:24:39

Casillas že navdušuje, uprava šteje dobiček (video)

Reuters

Iker Casillas navdušil navijače z obrambo enajstmetrovke, uprava Porta navdušena zaradi nečesa drugega.

Prah, ki se je dvignil po senzacionalnem prestopu Ikerja Casillasa iz Reala v Porto, se je več ali manj že poletel, toda to ne pomeni, da se o slovitem Špancu ne govori več. Ravno nasprotno, že na začetku njegove pustolovščine na Portugalskem se okoli njega dogaja veliko in je zaradi tega še toliko bolj v središču pozornosti.

Portu se na novo sezono pripravlja tudi s prijateljskimi tekmami, z Valencio se je v okviru turnirja Colonia pomeril v Nemčiji. Po rednem delu je bilo 0:0, po enajstmetrovkah je slavil Porto, junak strelov z bele točke pa je bil prav Casillas. Dolgoletni španski reprezentant je namreč postregel z imenitno obrambo; ko ga je Joao Cancelo želel premagati s silovitim udarcem, je Casillas dokazal, da mi refleksi še vedno zelo dobro služijo. Ne samo, da je preprečil zadetek, žogo je skorajda ujel, to pa je nekaj, kar se pri takih poskusih ne zgodi velikokrat.

Toda niso zadovoljni le trener in navijači, tudi v upravi si manejo dlani. Po Casiilasovem prihodu v Porto se je namreč astronomsko povečala prodaja vratarskih dresov. Še pred začetkom sezone jih je Porto prodal že dvakrat več kot v celotni pretekli sezoni. In glede na to, da je Casillasov dres s številko 12 na hrbti strani (številko ena ima v lasti Helton) naprodaj za vse prej kot drobiž (95 evrov), hitro postane jasno, da se je modro-belim sklenitev sodelovanja s Špancem splačala tako ali drugače.