© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
20.04.2015 13:15:02

Rdeči vragi lovijo Nizozemca

Reuters

Pri Manchester Unitedu že gradijo ekipo za naslednjo sezono.

Nizozemski PSV se prvič po sedmih letih spet veseli naslova državnega prvaka, za njihovega najbolj vročega igralca Memphisa Depaya pa so se po besedah tehničnega direktorja Marcela Brandsa ogreli trije evropski velikani.

Enaindvajsetletni napadalec je na 26 tekmah v letošnji sezoni dosegel kar 20 zadetekov, zato ni nič čudnega, da se za novopečenega nizozemskega prvaka ogrevajo številni klubi po Evropi.

Lansko poletje je bil najbolj zagret Tottenham, vendar ponudba Londončanov ni prepričala vodstva kluba. Mogoče bo tokrat drugače, vendar je dal PSV jasno in glasno vedeti, da bo cena tokrat vrtoglava. "Imeli smo kar nekaj klicev Manchester Uniteda. Toda zaenkrat še niso stekli nobeni pogovori. Zanj se zanimajo tudi drugi klubi," je razkril tehnični direktor PSV-ja in dodal, da se cena mladega napadalca giblje okrog 20 milijonov evrov.

Na sobotni novinarski konferenci po zmagi 4:1 nad Heerenveenom in osvojitvi naslova je trener Phillip Cocu razkril, da pričakuje, da bosta tako Depay kot nizozemski vezist Georginio Wijnaldum zapustila klub.