© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.04.2015 12:42:38

Lačni protestno sedli na igrišče (video)

Nogometaši Radničkega iz Kragujevca so na tekmi srbskega prvenstva proti Partizanu na zanimiv način opozorili na katastrofalne razmere na klubu.

V 21. krogu srbskega prvenstva je beograjski Partizan pred svojimi navijači z 2:1 premagali Radničkega iz Kragujevca in ob porazu Crvene zvezde v Novem Pazarju prednost na vrhu lestvice povečali na pet točk.

Delež k uspehu črno-belih sta pristavila tudi Branko Ilić in Grega Balažic, ki sta vso tekmo poveljevala domači obrambi, toda v središču pozornosti do bili vendarle gostujoči nogometaši.

Z gesto, s katero so opozorili na katastrofalne razmere, v katerih živijo in igrajo, potem ko že dolgo zaman čakajo na plačo oziroma izplačila zaostalih obveznosti. Ko je sodnik označil začetek dvoboja, so protestno sedli na igralno površino. Gostitelji so bili s tekmeci kakopak solidarni. Počakali so, da je nekajsekundni protest ob odobravanju večine prisotnih na stadionu minil, nakar se je tekma zares začela.

"Ko je želodec lačen, na drugi strani pa za takšen položaj ni pravega posluha, se zgodi kaj takega. Fantje so želeli nekaj storiti in vedoč, da bo tekma na televiziji, so se odločili za takšen protest. To je videla vsa država, hkrati je takšna poteza dokaz enotnosti ekipe, prijateljstva. In dokaz, da imajo igralci Kragujevac radi ter da se bodo borili še naprej. Tisti, ki nas želijo ugasniti, naj to kar storijo, ne bomo se predali," je povedal trener Radničkega Nenad Milovanović.