© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.03.2015 18:24:16

Želel je zamenjati samega sebe (video)

vszi

Emmanuel Emenike je 27-letni napadalec Fenerbahčeja.

V istanbulski klub je prišel avgusta 2013 iz moskovskega Spartaka, Rusi pa so takrat zanj prejeli 13 milijonov evrov odškodnine. Nigerijec je v prvi sezoni pri rumeno-modrih v 35 tekmah, ki jih je odigral v vseh tekmovanjih, dosegel 15 zadetkov in prispeval še devet asistenc. 

Tokrat pa mu ne gre tako dobro od nog. Na dozdajšnjih 27 tekmah je namreč le štirikrat našel žogi pot v mrežo, ob tem pa je imel še pet asistenc.

emenike 2 vszi
vszi
Sinoči je v derbiju kroga tretjeuvrščeni Fenerbahče gostil do tega kroga vodilni Bešiktaš, ki je imel štiri točke več. 

Zanimiv dogodek se je zgodil v prvem polčasu, ko je Emenike zapravil priložnost, ko se je iz oči v oči znašel z vratarjem Zenginom, malo pozneje pa je še izgubil žogo na robu gostujočega kazenskega prostora. Po tej akciji je bil deležen izjemno bučnega negodovanja s tribun, "njegovi" navijači, se pravi navijači Fenerja so mu takrat začeli žvižgati. To je Nigerijca tako razjezilo in užalostilo, da je takoj zahteval menjavo

Slekel je dres in se v teku odpravil proti slačilnici, pri tem pa z gestikuliranjem izrazil nestrinjanje s početjem navijačev. Vendar ga je za avt linijo prestreglo trenersko osebje in ga prepričalo, da se spet obleče in vrne na igrišče. Emenikeju nikakor ni bilo do tega, a se je vrnil. Takrat so bili žvižgi s tribun še glasnejši.

emenike 4 vszi
vszi
V odmoru med obema polčasoma se je očitno izboril, da je ostal v slačilnici. Na igrišče je namesto njega prišel Kamerunec Pierre Webo in v sodniškem dodatku prispeval podajo za edini zadetek na tekmi, ki ga je dosegel še en rezervist Senegalec Moussa Sow. S to zmago se je Fenerbahče približal prvemu mestu na lestvici. Tega zdaj drži Galatasaray, ki ima točko več od Bešiktaša in dve več od Fenerja. 

"Emenike je zelo zaskrbljen, naši navijači bi ga morali podpirati, saj ga nujno potrebujemo v lovu na naslov prvaka. Ta sezona je zanj zelo težka, sam pa si močno želi prispevati svoj delež k uspehom moštva. Zelo je zagnan, tako kot mi vsi, ampak naši navijači si želijo, da bi ves čas zmagovali, ker se zavedajo pomembnosti letošnje sezone," je po srečanju povedal strelec edinega zadetka Sow.