© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.03.2015 15:31:03

Čakali kar 88 let (video)

Reuters

V ponedeljek zvečer so se navijačem Readinga uresničile sanje. Dolgoletne. Skoraj stoletne.

V ponedeljek je v Angliji potekal četrtfinalni obračun v FA pokalu med Readingom in Bradford Cityjem. Prvi so se veselili zmage s 3:0 in se prebili v polfinale, kjer se bodo pomerili z velikim Arsenalom.

Mogoče boste skomignili in rekli "nič posebnega", toda še kako je ta zmaga, ta uspeh nekaj posebnega. Reading je namreč kar 88 let čakal, da se prebije med najboljšo četverico v tem pokalnem tekmovanju in v ponedeljek zvečer so se uspeha lahko veselile mnoge generacije. 

reading re
Reuters

Pred Readingom, angleškim drugoligašem, ki trenutno na lestvici po 37 tekmah zaseda šele 17. mesto, so na poti do polfinala pred Bradford Cityjem sicer pokleknili še Huddersfield, Cardiff in Derby County.

Da so v ponedeljek domači nogometaši resnično navdušili, so potrdili tudi njihovi privrženci. Več sto jih je po zadnjem žvižgu sodnika planilo na zelenico Madejski Stadiona, kjer so častili svoje junake.

reading re
Reuters

"Oseminosemdeset let je veliko. Zdaj smo v polfinalu FA pokala, a še pred tem nas čaka kar nekaj pomembnih srečanj v ligi," je dejal trener Readinga Steve Clark in dodal: "Spopadamo se z velikimi finančnimi težavami in vem, da nam bo ta uspeh gotovo pomagal. Mnogi so mislili, da se nam bo to sezono uspelo prebiti v premier ligo, a nam ne bo. Mogoče naslednjo. Zdaj nas čaka boj z Arsenalom, igralci so navdušeni."

V drugem polfinalu bodo zaigrali tudi nogometaši Aston Ville, nasproti pa jim bo stal zmagovalec še ne odigranega četrtfinalnega dvoboja med Blackburnom in Liverpoolom. Finale bo potekal na slovitem Wembley Stadionu.