© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.01.2015 18:00:40

Živčni Ronaldo po neumnosti videl rdeče (video)

Reuters

Obračun 20. kroga španskega prvenstva, na katerem bi moral Real Madrid rutinirano priti do novih treh točk, se je sprevrgel v nekaj povsem drugega.

Cordoba je galaktikom povzročala neverjetne preglavice, s svojo hrabro igro je povsem razorožila beli balet in glede na igro bi si zaslužila več kot samo časten poraz. Brez pretiravanja lahko zapišemo, da bi si Cordoba na današnji tekmi zaslužila vse tri točke. A tako kot se v nogometu velikokrat rado zgodi, so zeleno-beli kljub odlični igri ostali praznih rok. Odlika velikih klubov je, da zmagujejo, tudi ko jim ne gre, in Real je še enkrat več dokazal, da je izjemno velik. Na koncu se je veselil zmage z 2:1.

Nove tri točke, ki jih je zabeležil, pa so edine, ki si jih bo Real zapomnil iz gostovanja v Cordobi. Vse ostalo bodo poskušali čim prej pozabiti. Igro, ki je bolj spominjala na neko amatersko moštvo kot na tekmo evropskega in svetovnega prvaka ter obnašanje uradno najboljšega nogometaša na svetu. 

Cristianu Ronaldu danes nič ni šlo po načrtih, zato je bil vidno jezen. V svoji nemoči pa si je z izjemno nešportno potezo prislužil tudi rdeči karton. V 82. minuti je po novi neuspešni akciji nesramno brcnil obrambnega nogometaša Cordobe in si povsem zasluženo prislužil predčasno pot pod prho. Ob tem je treba dodati, da bi lahko glavni sodnik Portugalca izključil že veliko prej, ko je na primer v kazenskem prostoru prisolil zaušnico enemu izmed tekmecev. Toda pri tisti situaciji mu je delivec pravice pogledal skozi prste, v novi pač ne. Ob odhodu proti slačilnici pa je arogantni Ronaldo s še eno gesto poskrbel, da ga bodo njegovi sovražniki zasovražili še malce bolj. Ob salvi žvižgov se je namreč le cinično smejal in malce pogladil Fifin grb, češ, jaz sem najboljši nogometaš na svetu, kdo ste pa vi? 

Ronalda bo zagotovo doletela visoka - a popolnoma zaslužena - kazen, vi pa si lahko v priloženem videoposnetku pogledate Portugalčevo nesramno potezo.