© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
15.01.2015 10:57:29

Po Ljubljani še Novi Pazar

Grega Wernig

Stara znanca Olimpije Milorad Kosanović in Miroljub Kostić bosta spet sodelovala.

Potem ko je Milorad Kosanović zaključil svojo vse prej kot uspešno pustolovščino pri Olimpiji, je bil nekaj časa brez dela, nato si je novo službo našel v rodni domovini. Izkušeni strokovnjak, ki je svoj čas vodil celo Crveno zvezdo, je postal novi trener srbskega kluba Novi Pazar. S slednjim mu gre v prvenstvu dobro od rok, je na visokem petem mestu, spomladi pa mu bo do še boljših rezultatov poskušali pomagati stari znanec iz Ljubljane.

Za Novi Pazar je namreč podpisal Miroljub Kostić, borbeni vezist, ki se pri Olimpiji sicer ni mudil dolgo, a vseeno dovolj dolgo, da smo si ga dobro zapomnili. Tudi po zaslugi tistega odmevnega incidenta, ko ga je Jean-Philippe Mendy iz Maribora obtožil rasizma. Kasneje zaradi tega ni bil kaznovan, afera je epilog dobila tako, da sta si nogometaša segla v roke. Po slovesu od Stožic se je Kostić preselil v Bosno in Hercegovino, kjer je igral za Sarajevo, zdaj bo torej nosil dres novopazarskega kluba.

Ko že govorimo o nekdanjih igralcih Olimpije, omenimo tudi Zajka Zebo. Bosanski vezist je bil nazadnje v Makedoniji, kjer je igral za Shkendijo, a že po pol sezone predčasno prekinil pogodbo. Do prekinitve sodelovanja je prišlo na igralčevo željo, menda ni bil zadovoljen z minutažo.