© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.01.2015 18:07:40

Pri Barceloni so odslovili športnega direktorja

Dan po porazu, ki jim ga je zadal Real Sociedad, so Katalonci odslovili športnega direktorja in nekdanjega legendarnega vratarja Andonija Zubizarreto.

Uradno sporočilo, ki so ga v svet poslali Katalonci je bilo tako kot je to v navadi, skopo in ni razkrivalo pravega ozadja, zakaj je legendarni nogometaš Barcelone ostal brez položaja. Tisti, ki vsaj malo spremljajo dogajanje v katalonski prestolnici, vedo, da je vse skupaj povezano s kaznijo, ki je Barcelono doletela zaradi nepravilnosti pri novačenju mladoletnih nogometašev. Tako Barcelona vse do konca leta 2016 ne bo smela pripeljati novih okrepitev, Zubizzarreta pa je bil tisti, na katerega so v zadnjem obdobju vsi kazali s prstom in ga obtoževali za nastali položaj.

Najboljša obramba je seveda napad. S svojim zadnjim napadom pa si je zdaj že nekdanji športni direktor, kot pišejo španski mediji, skopal grob. Po porazu s Sociedadom je namreč odgovarjal tudi na vprašanja o tej temi, in med drugim dejal, da je bil zdajšnji predsednik in takratni podpredsednik kluba Josep Maria Bartomeu seznanjen s položajem in delovanjem kluba ter da bi moral prevzeti del odgovornosti. Bartomeu ima seveda vse niti kluba v svojih rokah in tako se je Zubizarreti po izrečenih besedah hitro zahvalil za sodelovanje.