© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.01.2015 14:45:49

Takole je videti milijonska ponudba

Reuters

Ponudbe za prestope nogometašev spadajo med bolje varovane skrivnosti v svetu športa, ena od njih pa je v teh dneh vendarle prišla v javnost. In ker ni kakršnakoli, je dvignila ogromno prahu.

Celo najbolje obveščeni viri so doslej v javnost spravili le peščico ponudb nogometašem za menjavo delovnega okolja. Tudi ljudje, ki se s športnimi mediji ukvarjajo že zelo dolgo časa, kakšno od teh ponudb črno na belem niso videli še nikoli, kaj šele da bi jo javno objavili. Zgoda zase pa so milijonske ponudbe, saj se večina strinja, da take javnost ni videla še nikoli. Do zdaj. 

Zdaj je po neznanem kanalu prek enega od manj znanih družabnih omrežij luč javnega sveta ugledala ponudba, ki jo je na božič na mehiškega reprezentanta Miguela Layuna naslovil turški velikan Bešiktaš. Ponudbo si je mogoče ogledati v njeni celoti, z vsemi pomembnimi postavkami, z vsemi konkretnimi številkami in z veljavnostjo do 4. januarja.

Z nekaj osnovnega znanja angleščine je mogoče razbrati prav vse v zvezi s ponujeni sodelovanjem za tri sezone in pol. Od 400 tisoč evrov neto plače za prvo polovico sezone do 850 tisoč, 950 tisoč in dobrega milijona za preostale tri. Od dodatkov za zmage in remije do uporabe službenega avtomobila in plačila najemnine za stanovanje.

Razkritje je medijsko sfero presenetilo predvsem zato, ker je pričakovala, da gre za precej obsežnejši dokument, ne za eno tipkano stran. Zanimivo pa je tudi, da Layun te ponudbe ni sprejel. Nekaj dni pozneje je namreč kot prost igralec podpisal pogodbo s špansko Granado, pri čemer bo do konca te sezone kot posojen nogometaš igral za sestrski angleški Watford.