© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
05.11.2014 22:53:44

NAVDUŠUJOČ VEČER

Grega Wernig

Nocoj nihče ni ostal ravnodušen. Mariborčani so se proti enemu evropskih nogometnih velikanov odlično odrezali.

Ljudski vrt je doživel spektakel brez primere. Mariborčani so se velikemu Chelseaju sijajno postavili po robu in na četrti tekmi v skupinskem delu lige prvakov iztržili tretji remi. Po junaškem boju, ki je navijače upravičeno navdušil. Vijoličasti so bili celo blizu vsemu izkupičku, a so zrli tudi porazu v oči.

POSTAVA ZA PRSTE POLIZAT
Ante Šimundža z začetno enajsterico ni presenetil, čeprav na igrišče ni pritekla zasedba, ki jo je večina predvidevala. Arghus je dobil prednost pred Šulerjem, Ibraimi je zaigral od prve minute, na drugi strani je Jose Mourinho na klopi pustil Diega Costo, Oscarja in Cahilla, toda kljub temu se je predstavila postava za prste polizat. Nič slabša od najboljše.

GW1_5835
Grega Wernig



Uvod dvoboja je ponudil pričakovano podobo. Londonska ekipa se je na igrišče postavila avtoritativno in si kmalu zagotovila kakovostno posest žoge, Mariborčani pa so se strnjeni postavili na svojo polovico in ob disciplinirani igri v obrambi čakali na morebitno priložnost za protinapad.


BOLJ KORAJŽNO
Premoč gostov je bila jalova, Handanović ni živel preveč nevarno, slovenski prvaki pa so v tem obdobju očitno le preverjali "utrip"« nogometašev Chelseaja in kmalu ugotovili, da se jim lahko po robu postavijo tudi bolj korajžno. To so tudi storili in si že v 15. minuti pripravili najlepšo priložnost prvega polčas, po strelu Sallalicha je terry žogo izbil pred golovo črto. Vijoličasti so dobili novo injekcijo poguma, ob kateri še naprej niso razmišljali le o obrambi, ampak so skušali igrati.

Uprizorili so nekaj všečnih akcij in jezili Joseja Mourinha, ki je imel svojim varovancem marsikaj za povedati, toda njegova navodila namena niso dosegla. Dvoboj je bil še naprej presenetljivo enakovreden, ob pravšnjem pristopu si domačini do odhoda na odmor niso dovolili stresa in v prvem delu vsekakor pustili spodoben vtis. Zelo spodobnega.

Da ni bil zadovoljen s svojo ekipo, je portugalski strokovnjak na klopi Chelsea razkril z dvema menjavama ob polčasu. Aktiviral je Diega Costo in Oscarja, v slačilnici sta ostala Schürrle in Willian.

GW1_6350
Grega Wernig


SANJSKO NADALJEVANJE

Nadaljevanje se je za vijoličaste začel sanjsko. Z vodstvom! Po akciji na levi strani je pred vrata podal Viler, na nasprotni strani kazenskega prostora je žogo dočakal Ibraimi in nato s filigransko natančnim strelom zadel desni zgornji kot nemočnega Čecha. Mojstrovina!

V evforičnem ozračju pod Kalvarijo je imel Zahović deset minut pozneje na nogi zaključno žogo, a je po Vilerjevi podaji iz bližine iz zares ugodnega položaja meril čez vrata. Tako kot ponavadi, je bila kazen vzgojna, v 73. minuti se je Chelsea po slabšem obdobju vrnil med žive. Z izenačenjem. Fabregas je podal s kota, Terry je žogo "spustil" na drugo vratnico, kjer jo je Matić potisnil v mrežo.

JASMIN VNOVIČ ZABLESTEL
Gostje so dobili veter v hrbet in pretili z vodstvom, toda dvakrat je Handanović izjemno posredoval, a v 85. minuti se je vendarle zdelo, da rešitve ni več. Po prekršku Vilerja nad Hazardom je italijanski sodnik pokazal na belo točko, ki jo je izvedel belgijski reprezentant kar sam, ampak izkušeni vratar je vnovič zablestel in preprečil angleško veselje.

Mariborčani so trpeli, zelo trpeli, vendar so se junaško borili in imeli prek Tavaresa celo priložnost za drugi gol, a ostalo je pri navdušujočem remiju, s katerim bi morali vijoličasti dobiti prepotrebno energijo tudi za domače prizorišče.

Galerija