© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.10.2014 13:50:19

Mourinho nezadovoljen nad sojenjem

Grega Wernig

Derbi devetega kroga angleškega prvenstva sta na Old Traffordu odigrala Manchester United in Chelsea. Dvoboj se je končal z delitvijo točk, po kateri so bili bolj zadovoljni rdeči vragi.

Ti so pokazali svojo najboljšo predstavo v letošnji sezoni, Robin van Persie pa je izenačujoči zadetek dosegel v četrti minuti sodniškega podaljška. Prej je na začetku drugega polčasa goste v vodstvo popeljal Didier Drogba, v 93. minuti pa je rdeči karton dobil branilec modrih Branislav Ivanović.

Prav ob izključitev srbskega reprezentanta se je obregnil trener londonskega kluba Jose Mourinho. "Vedel sem, da se bo to zgodilo. Če že moram govoriti o tem, potem moram omeniti tudi enajstmetrovko nad Ivanovićem, ki bi morala biti dosojena," je dejal portugalski strokovnjak, in nadaljeval: "Nočem govoriti o enajstmetrovki nad Ivanovićem in o našem zbiranju rumenih kartonov. Če bi želel govoriti o tem, bi imel preveč za povedati. Saj veste, da bi govoril iz srca in bi zaradi tega zabredel v težave."

Chelsea bo zaradi prejetih sedmih rumenih kartonov plačal 25 tisoč funtov kazni, enako so pred šestimi leti dobili tudi rdeči vragi, ki so sedem rumenih kartonov zbrali na Stamford Bridgeu. Za razliko od tega pa je bil Mourinho zadovoljen s predstavo, ki so jo prikazali njegovi fantje. "Old Trafford predstavlja eno najtežjih gostovanj. Končni rezultat ni tak, kot smo si ga želeli, vendar je bila naša predstava taka, da se nam ni treba ozirati na druge," je povedal strateg Chelseaja, ki ima na vrhu prvenstvene lestvice štiri točke prednosti pred drugim Southamptonom in šest pred tretjim Manchester Cityjem, ki je izgubil na gostovanju pri West Hamu (1:2).

"Ne smete pozabiti, da smo že gostovali tako pri Cityju kot Unitedu. Kar zadeva nedeljsko tekmo, je bil drugi polčas precej boljši. Že na samem začetku tekme smo pokazali, da smo prišli po zmago, v drugem delu pa jim nismo dopustili, da bi si ustvarili priložnosti. Priti na Old Trafford na tak način kot smo prišli mi, je bilo enostavno fantastično," je zaključil Mourinho, ki je bil zaradi predstave svojih fantov še posebej navdušen, saj je ekipa od njegovega prihoda pred začetkom prejšnje sezone doživela precej sprememb.

S svojo predstavo so zadovoljni tudi pri Unitedu, ki ga v nedeljo čaka težko gostovanje pri ranjenem mestnem tekmecu. "Vsi vemo, da klub cilja na prvo mesto. Nedeljska predstava pa je pokazala, da smo konkurenčni najboljšim moštvom v Angliji. Mislim, da bomo kmalu konkurenčni tudi najboljšim v Evropi. Gre za določen proces in zdaj se nahajamo nekje sredi tega. Vsak dan je boljše, ves čas napredujemo," je dejal strelec izenačujočega zadetka Robin van Persie, ki je zaradi slavja po njem prejel rumeni karton. "Vem, da moramo po pravilih dres obdržati na sebi, ampak včasih enostavno pozabiš na to, ko se nekatere stvari združijo in vse skupaj eksplodira. To je bil eden od takih trenutkov, najbolj pomembno pa je, da smo nekaj izvlekli iz te tekme, ker smo si zaslužili."