© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
22.10.2014 09:00:42

Viler: Počutil sem se nemočnega

Grega Wernig

Koprčan v vijoličastem dresu meni, da je Chelsea njegovo ekipo zvabil v past.

"Chelsea je vsekakor najboljša ekipa, proti kateri smo igrali. Če bi bil rezultat drugačen, bi morda imeli drugačno mnenje, a razpletlo se je, kot se je. Gre za zasedbo, ki premore zares ogromno individualne kakovosti, poleg tega so nas gostitelji zvabili v past. Čakali so nas in na žalost smo si dovolili, da so nas na svojem stadionu premagali s protinapadi," je po londonski šestici razmišljal Mitja Viler.

Toda začetek dvoboja je bil obetaven, predrzen. Morda celo preveč? "Saj pravim, da so nas zvabili v past. Da dobiš občutek, da se lahko meriš z njimi, da se jim lahko postaviš po robu. V prvih desetih minutah smo dobili občutek, da tekmec morda le ni nič posebnega. Prišli smo v priložnost, a smo nato dobili gol in padli. Namesto da bi vseh enajst igralcev ostalo za žogo in se organizirano branilo, smo se spustili v odprt boj in na koncu je izpadlo katastrofalno."

Primorski bočni branilec, ki je v 54. minuti po podaji Hazarda nesrečno zatresel lastno mrežo, ni skrival, da se je na igrišču počutil zelo nemočnega. "Od prvega gola naprej je bilo tako. Bil sem brez ideje, brez energije. Po zgodnjem povišanju zaostanka je šlo vse skupaj le še navzdol."

Zdaj so spet na vrsti domači izzivi. "Vemo, kaj moramo storiti, v soboto je na Ptuju proti Zavrču na sporedu naslednja najpomembnejša tekma. Moramo zmagati in vsaj malce prikriti visok londonski poraz," je sklenil Koprčan.