© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2014 18:27:18

Brez Bala na Anfieldu

Reuters

V sredo se bosta v tretjem krogu skupinskega dela lige prvakov na stadionu Anfield srečala Liverpool in madridski Real.

Domačini so po porazu v Baslu odločeni, da proti slovitemu tekmecu vknjižijo drugo zmago v tekmovanju, medtem ko bodo gostje naredili vse, da ohranijo stoodstotni izkupiček.

Konec tedna so v razburljivem dvoboju angleškega prvenstva varovanci trenerja Brendana Rodgersa slavili na gostovanju pri Crystal Palaceu, kjer so v izdihljajih tekme padli štirje zadetki. Redsi pa so bili boljši s 3:2, kar je lepa popotnica pred gostovanjem belega baleta. Ta je bil konec tedna uspešen v španskem prvenstvu, do treh točk pa prišel na veliko lažji način od sredinega gostitelja. Na gostovanju pri Levanteju je slavil s 5:0.

Kljub temu v klubu, ki domuje na stadionu Santiago Bernabeu, po tekmi niso bili prav zadovoljni. Z angleškim podprvakom se bodo namreč morali spoprijeti brez najdražjega posameznika v zgodovini
nogometne igre Garetha Bala - valižanski reprezentant je že srečanje z Levantejem spremljal s klopi.

Sprva se je govorilo, da se je Bale poškodoval na reprezentančni akciji, v dvoboju Walesa in Cipra, ki ga je prvi odločil v svojo korist (2:1). Medtem pa se govori, da je do poškodbe vendarle prišlo na petkovem treningu.

"Temeljite preiskave so pokazale, da ima Bale poškodovano mišico. Zdravniki bodo podrobno spremljali njegovo stanje," so zapisali na klubski spletni strani. Po nekaterih informacijah naj bi bil vprašljiv tudi Balov nastop v sobotnem derbiju z Barcelono.

"Bale je imel težave, zato nismo želeli tvegati in je dvoboj z Levantejem presedel na klopi. Njegovo stanje bomo spet preverili v naslednjih dneh. Podobno bomo storili tudi s Karimom Benzemajem, Raphaelom Varanom, Sergiom Ramosom, se pravi z igralci, ki jih ni bilo na zadnji tekmi. Mislim, da smo dobro začeli teden, to je bila težka tekma za pripravo, a smo jo odigrali odlično in z vso resnostjo. Zdaj imamo čas za počitek, saniranje poškodb in nato se bomo posvetili sredinemu dvoboju," je po zmagi nad Levantejem povedal trener Reala Carlo Ancelotti.

Madridčani so v uvodnih dveh nastopih skupinskega dela lige prvakov zbrali šest točk. Najprej so bili s 5:1 boljši od Basla in nato še z 2:1 od Ludogorca. Na drugi strani je Liverpool po težko priborjeni zmagi proti bolgarskemu prvaku (2:1) izgubil v Baslu (0:1).