© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.08.2014 08:21:39

Stokes: Mariborčani so tehnično odlično podkovani

Wikipedia

V Ljudskem vrtu je vrata škotskega prvaka branil povratnik Craig Gordon, ki je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami.

Nekdanji škotski reprezentant je leta 2007 odšel v Sunderland, ki je takrat Heartsu zanj odštel 10,8 milijona evrov, kar je bil rekordni znesek za vratarja v angleškem prvenstvu.

Tega je nato 'izboljšal' Manchester United, ko je julija 2011 za Davida De Geo odštel 20 milijonov evrov.

Za Gordona je bila to šele tretja uradna tekma po več kot dveletni odsotnosti (v tem času je bil brez kluba) zaradi poškodb. Sprva je imel težave z zlomljeno roko, nato je imel poškodovane še križne vezi v kolenu. Priložnost pa je dobil po tem, ko je Celtic prvega vratarja Fraserja Forsterja pred desetimi dnevi za 12,5 milijona evrov prodal Southamptonu.

"Ne vem, kako daleč sem od svoje prave forme. pomembno je, da odigram čim več tekem in skušam čim bolje opraviti svoje delo. Tekma z Mariborom je bila zelo pomembna za nas, v takih dvobojih je pritisk velik. Fantje so igrali zelo dobro, tudi v obrambi. Dobro smo opravili svojo nalogo, z izjemo prejetega zadetka," je po sinočnji tekmi povedal vratar, ki je do zdaj odigral 40 tekem za škotsko reprezentanco.

"Iztržili smo dober rezultat, ampak smo razočarani, ker nismo zmagali, saj smo imeli nekaj lepih priložnosti, da bi nam to uspelo. Navsezadnje pa imamo ugodno izhodišče pred povratno tekmo v Celtic Parku. Vedeli smo, da so Mariborčani zelo dobri v protinapadu. Pričakovali smo, da bodo tako igrali. V drugem polčasu so nas še bolj napadli in nas pritiskali po celem igrišču. Ampak to smo pričakovali in izkoristili že na začetku tekme," se je na tekmo vrnil Gordon, ki je imel tudi sam kar precej dela: "Zadovoljen sem, nekajkrat sem moral posredovati, ampak to je povsem normalno. Zdaj imamo lepo priložnost, da si na svojem igrišču priigramo napredovanje. Tudi povratna tekma bo zelo težka, Mariborčani so dokazali, da so zelo močni v protinapadih. Med tednom smo si ogledali veliko posnetkov njihovih iger in smo vedeli, da bo tako. Imamo sicer majhno prednost, ampak rezultat daje možnosti obema ekipama, zato je težko napovedati zmagovalca."

Z remijem je bil zadovoljen tudi napadalec Anthony Stokes. "Mislim, da smo si ustvarili dovolj priložnosti, da bi se iz Maribora vrnili z zmago. Vendar smo zadovoljni, saj imamo prednost pred povratnim srečanjem. Mislim, da je povsem normalno, da smo v drugem polčasu nekoliko padli. Srečanje smo začeli zelo živahno, ampak je bilo jasno, da bo na srečanju tudi obdobje, ko bodo prevladovali domačini. Mislim, da smo delovali dovolj kompaktno. Dobro smo igrali in domačinom nismo pustili, da bi si pripravili preveč lepih priložnosti," je dejal 26-letni občasni irski reprezentnant. "Ne morem reči, da je Celtic favorit za napredovanje, ampak kot sem rekel, smo v boljšem položaju. Kljub temu je pred nami še ena zelo težka tekma. Mariborčani so tehnično odlično podkovano moštvo in so si priigrali nekaj priložnosti. V torek moramo imeti oči ves čas na žogi, biti moramo osredotočeni in od sebe na igrišču dati svoj maksimum."