© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
19.08.2014 16:18:46

Že od nekdaj s strastjo

Drago Wernig - TAKA

V zadnjih dveh sezonah so bili zaustavljeni na zadnji stopnički, tik pred vrati raja. Pred dvema letoma jih je izločil zagrebški Dinamo, leto dni kasneje Viktoria iz Plzna. A tokrat je drugače, tokrat imajo vijoličasti orožje, ki ga v preteklosti niso imeli. Moža za velike tekme. Dareta Vršiča.

Kot štirinajstletni deček je danes devetindvajsetletni Apačan spremljal tisto legendarno tekmo v Ljudskem vrtu, tekmo, na kateri so si Mariborčani prvič priigrali uvrstitev v ligo prvakov. Na povratnem obračunu proti francoskemu Lyonu so pod Kalvarijo branili gol prednosti iz Francije, na nabito polnem domačem stadionu pa so z goloma Anteja Šimundže in Stipeta Balajića slavili z 2:0 in spisali zgodovino slovenskega klubskega nogometa.

"Bil sem na tisti tekmi, ogledal sem si jo z očetom in strastno navijal za Maribor, posledično pa tudi za mojega zdajšnjega trenerja. Občutki so bili prekrasni," je povedal Vršič in dodal: "Takrat si še nisem mislil, da se bom v podobnem položaju znašel tudi sam, ampak ko sem postal profesionalni nogometaš, sem začel razmišljati tudi o tem. Vedel sem, da je v Sloveniji najlažje ligo prvakov naskakovati z Mariborom in zdaj sem tu. Ponuja se nam enkratna priložnost, motivacija je na najvišjem možnem nivoju in komaj čakam, da se tekma začne."

Pred odličnim vezistom in njegovimi soigralci zdaj stoji Celtic, še tretja škotska ekipa, s katero se bodo pomerili v zadnjih petih sezonah. Prvi dve so uspeli izločiti … "Obračuna z Glasgow Rangersi in Hibernianom kažeta, da nam ležijo škotska moštva. Veste kako pravijo, v tretje gre rado, mi bomo tretjič zapored naskakovali ligo prvakov, tretjič igrali proti Škotom in upam, da nam uspe. Seveda pa bomo potrebovali tudi malce sreče," je zatrdila mariborska dvaindvajsetica, ki se zaveda, da bodo zeleno-beli povsem drugačni kot proti Legii, ko so gladko izgubili: "Poraz Škotov proti Poljakom z 1:6 nas ne sme zavesti. Šlo je za splet nesrečnih okoliščin za Celtic, nekako podobno kot na zadnji naši tekmi, proti Celju. Visok poraz ne spremeni ničesar, Celtic ostaja odličen evropski klub, z bogato tradicijo, ki ga bomo spoštovali do začetka tekme, potem pa ga bomo poskušali premagati."