© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
18.08.2014 17:04:25

Ganska grožnja v Ljudskem vrtu?

Reuters

Škotski velikan Celtic, nasprotnik Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, bi lahko v sredo v Ljudskem vrtu nastopil z odmevno okrepitvijo.

Zeleno-beli naj bi bili namreč zelo blizu dogovora z Rubinom iz Kazana za posojo ganskega reprezentanta Wakasoja Mubaraka. Štiriindvajsetletni krilni nogometaš je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji branil barve Gane, nastopil pa je na dveh tekmah, proti Portugalski in Nemčiji, na obeh obračunih je vstopil v igro s klopi. 

Wakaso je v prejšnji sezoni zaigral tudi na zelenici Ljudskega vrta, na tekmi med Mariborom in Rubinom iz Kazana (2:5) je obračun začel v prvi postavi, iz igre pa je odšel v 63. minuti. 

Škoti si prizadevajo prestop Ganca, ki je za državno reprezentanco odigral 19 tekem in zabil 7 zadetkov, čimprej zaključiti, saj si želijo Wakasoja registrirati že za prvo tekmo v Ljudskem vrtu. Vsako moštvo ima namreč možnost uveljaviti "jokerja" in enega nogometaša registrirati največ 24 ur pred začetkom dvoboja. Wakasova vrednost po transfermarktu je sicer 5,5 milijonov evrov, pred prihodom v Kazan pa je igral v Španiji za Espanyol, Villarreal in Elche, v domovini pa za Ashanti gold.
RUBIN dw
Drago Wernig - TAKA
*Wakaso v Ljudskem vrtu v dresu Rubina (številka 21)