© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 11:01:44

Amir Karić: Denar sem zapravil za neumnosti, s helikopterjem do Monaka

Drago Wernig - TAKA

Član zlate nogometne generacije Amir Karić je brez dlake na jeziku spregovoril o tem, kako in zakaj je zapravil praktično ves z žogo priigran denar.

Nekdanji slovenski reprezentant Amir Karić je v velikem intervjuju za Siolov Sportal iskreno spregovoril tudi o tem, kako je zapravil praktično ves denar, ki ga je zaslužil z igranjem nogometa. Ker je med drugim igral tudi v Angliji, je jasno, da tekom svoje kariere ni služil slabo, kljub vsemu pa mu na računu ni ostalo skoraj nič z nogometom pridobljenega denarja.

"Kupoval sem raznorazne stvari. Namesto da bi kupoval običajne stvari, ki so povsem dovolj, sem za raznorazne priznane znamke plačeval 20-krat, 30-krat več. Privoščil sem si vse, kar mi je bilo všeč. S prijateljem sva, recimo, ob neki priložnosti tudi najela helikopter in šla z njim v Monako igrat golf. Denar sem porabljal za neumnosti," je za Siol Sportal iskreno priznal nekdanji nogometaš številnih klubov, tudi Maribora, Olimpije, Ipswich Towna, Crystal Palaca, Moskve in Gamba Osake, ter priznal, da je imel težave tudi s stavami: "Veliko ga je šlo tudi za športne stave. Igral sem jih dnevno. Za takšne in drugačne neumnosti je šlo na mesec 15, 20 tisoč evrov. Denar, ki sem ga imel, je seveda hitro skopnel. Enkrat ga vedno zmanjka … Ne vem, niti se ne spomnim (koliko denarja sem zapravil), a skupaj z nagradami in s plačami, ki sem jih dobil, zagotovo vsaj dva milijona evrov."

Karić je hkrati priznal, da je bila njegova žena praktično edina, ki ga je opozarja, da preveč zapravlja, a kaj, ko je ni jemal resno: "Ne, za rokav so me cukali samo tisti, ki so od mene želeli denar. Le žena je bila tista, ki me je opozarjala, a je nisem jemal resno. 'Kaj boš ti, ženska, govorila. Ti ne veš nič o tem,' sem si mislil. Ko zdaj pogledam nazaj, seveda vidim, da je imela pri večini stvari, na katere me je opozarjala, prav. Če bi bil zdaj še enkrat v istem položaju, bi ji zaupal in jo poslušal. Žena mi je vedno stala ob strani. V dobrih in slabih časih je bila vseskozi ob meni. Včasih sem to izkoriščal, a zdaj ji bom večno hvaležen za to."