© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
05.02.2016 21:27:24

Ko se boksarsko tehtanje sprevrže v usoden gangsterski obračun (video)

vszi

Na Irskem je boksarsko tehtanje pred bitko za naslov evropskega prvaka prekinil strelski obračun kot iz mafijskih filmov.

Za naslov evropskega prvaka v lahko težki kategoriji po verziji WBO bi se morala jutri v Dublinu udarila Irec Jamie Kavanagh in Portugalec Antonio Joao Bento, toda njun dvoboj so odpovedali zaradi naravnost bizarnega, toda hkrati smrtonosnega dogodka v hotelu Regency. V trenutku, ko je Kavangh opravil tehtanje pred bitko, so namreč v prostoru odjeknili streli, kasneje pa se je izkazalo, da je šlo celo za – gangsterski obračun!

V streljanju je ena oseba izgubila življenje, otoški mediji poročajo, da je bil napad usoden za bratranca razvitega razbojnika Debelega Freddia Thompsona. Žrtev naj bi bila povezana s tolpo, ki ji poveljuje Gibčni don Christy Kinahan, ki naj bi na Irskem veljal celo za kralja kokaina. Obračun je torej bolj kot z boksom povezan z organiziranim kriminalom, mediji na Irskem poročajo, da tarča ni bil športnik, ampak osebe, ki so bile prisotne na tehtanju. Strelca naj bi bila sicer dva, oba sta bila zamaskirana v policista.

Ob tem je v javnost že prišel amaterski posnetek streljanja, ki priča o tem, kakšna drama je v hotelu zavladala, ko so začeli odmevati streli iz avtomatskega strelnega orožja.