© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.01.2016 22:05:12

Zaradi Messija policistu grozi pol leta zapora

Neslana šala se lahko sprevrže v nič kaj lepega.

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je pred kratkim osvojil svojo peto zlato žogo in nič neverjetnega ni, da bi se marsikdo z Argentincem rad spoznal ter na primer fotografiral.

Po poročanju nemškega Bilda pa je šel predaleč 26-letni policaj, ki dela na dubajskem letališču. Ta se je želel, ko je Messi pristal na tem, z nogometnim zvezdnikom fotografirati, vendar pa je takrat Messijev telesni stražar to prošnjo zavrnil, saj je bil Argentinec bojda preveč utrujen. A policist se z zavrnitvijo ni dobro soočil in je ob pregledu Messijevega potnega lista celo posnel video, ki ga je objavil na družbenem omrežju Snapchat.
"To je Messijev potni list. Trenutno je v Dubaju, kaj naj naredim? Naj potni list zažgem ali naj mu ga vrnem? Dobro, tokrat lahko nadaljuješ s svojo potjo," je v posnetku narejenem v šali dejal glavni akter.

Če je posnetek še tako nasmejal policista, pa je neprijetno presenetil Messija in njegovo spremstvo. Zaradi vdora v zasebnost naj bi 26-letnemu policistu zdaj grozilo šest mesečna zaporna kazen in do 125 tisoč evrov denarne kazni.

"To je bila šala. Vprašal sem Messijevega telesnega stražarja, če se lahko naredim selfi z Messijevim potnim listom in se je s tem strinjal. Nisem pomislil, da se bo posnetek tako razširil. Bila je šala, nikoli nisem naredil česa takega," je na sodišču izjavil policist, kateremu bodo še v tem mesecu izrekli kazen.