© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
01.10.2015 15:32:35

Messi med odsotnostjo v borbo na sodišče

vszi

Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi se je zadnji konec tedna težje poškodoval in bo z igrišč odsoten okoli sedem tednov. Vseeno ne bo povsem nedejaven, saj naj bi vložil tožbo zoper časnik 'El Mundo'. Želi si oprati svoje dobro ime.

V španskem časopisu so 29. septembra objavili članek, v katerem je avtor namigoval, da je Lionel Messi zagrešil davčno prevaro, ki je povezano z organizacijo dobrodelnih tekem. Te so bile organizirane s strani fundacije Lea Messija med letoma 2012 in 2013, dobrodelni dogodek pa se je imenoval 'Messi in prijatelji proti preostalem svetu'.

Pripravljena naj bi bila tudi že izjava za javnost, v kateri Messi, njegova družina in zastopniki, v štirih točkah zanikajo takšne obtožbe. V točki ena Messi, njegov oče in fundacija, ki nosi Messijevo ime, zagotavljajo, da nikoli in pod nobenimi okoliščinami niso bili nikoli del katerikolih kriminalnih postopkov ali postopkov kakršnekoli druge narave v povezavi z organizacijo teh dogodkov.

V drugi točki izpostavljajo, da niti zvezdnik Barcelone niti fundacija ni prejela nobenih finančnih sredstev za organizacijo teh tekem. V točki tri menijo, da ne obstajajo nobeni pravni dokazi, ki bi dokazovali povezavo Messija z davčnimi prevarami. V zadnji točki pa napadalec Barcelone in ljudje, ki so mu blizu, sporočajo, da ne bodo dopuščali novinarstva, ki bo z zavajajočimi zgodbami neposredno škodil Messijevem ugledu. To je tudi razlog, da bodo sprejeti ustrezni pravni ukrepi zoper takšne prakse, saj bo njihov namen varovati dobro čast in integriteto.