© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
27.09.2015 18:48:33

31.127 gledalcev. Pardon, zdaj jih je 31.128

Na tekmah v ameriških profesionalnih ligah se je doslej zgodilo marsikaj, bejzbol pa se zdaj lahko kot prvi pohvali z rojstvom med tekmo.

Ko so na stadionu Petco Park objavili število gledalcev, se niso zavedali, da so storili napako. Objavljena številka 31.127 namreč že nekaj minut ni bila točna, kajti uradni napovedovalec se ni zavedal dogodka, ki se je malce pred objavo odvil na eni od tribun. Ni se zavedal rojstva malčka, ki ni imel ne vstopnice ne sedeža. 

San Diego Padres so proti San Francisco Giantsom vodili s 3:2, ko je mladenka na stadionu začutila popadke. Menila je, da ni nič takšnega in da ima dovolj časa, toda ko se je tekma nadaljevala, so stvari zelo hitro, precej hitreje kot ponavadi, postale zelo resne. Dojenček je prihajal in vseeno mu je bilo, da je mama na tekmi.

Gospa je želela ostati anonimna in bo to verjetno tudi ostala. Je pa znano, da so ji na pomoč priskočili bolničarka (na fotografiji) in gasilci ter da so brez večjih težav na svet spravili zdravega sinčka. Menda prvega, ki se je v ZDA rodil na kakem stadionu v času tekme. S čimer se je klub iz San Diega, ne da bi razkril podrobnosti, tudi pohvalil.