© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.06.2015 17:06:25

Za Anglijo odigral 86 tekem, zdaj spi v parku

The Sunday Mirror

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Kenny Samson izgubil voljo do življenja.

Življenje je včasih kruto. Usoda se zna še kako nesramno poigrati z nami, toda številni so tudi primeri, ko se ljudje kar sami spravimo v težave. Kenny Samson je eden tistih, ki jim je svet ležal pred nogami, a tega niso znali ceniti. In namesto da bi uživali v raju, so raje odšli po poti v pekel. Danes 56-letni Londončan je bil kot nogometaš osem let član Arsenala, devet let pa prvi levi bočni branilec angleške reprezentance. Za slednjo je odigral kar 86 tekem, lahko se pohvali tudi s tem, da je okusil slast slavja naslova državnega prvaka. Na vrhuncu kariere je tedensko zaslužil 1200 funtov, kar se danes zdi malo, tedaj pa je bilo to pravo bogastvo. Živel je v več kot milijon funtov vredni hiši in imel skratka vse, kar si želi sleherni smrtnik.

A idila ni trajala dolgo. Ko se je po zaslugi očeta na svoj 21. rojstni dan napil prvič v življenju, je okusil demona, ki ga do danes ni izpustil iz svojega primeža. Še več, kar se je končalo z bruhanjem na stranišču lokalnega puba, se je v desetletjih, ki so sledila, sprevrglo v nikdar končano nočno moro. Samson je zaradi popivanja skrajšal svojo kariero na vrhunski ravni in izgubil službo pri Arsenalu. Kasneje ga je zapustila tudi žena, s katero ima tri otroke, zakockal je premoženje, ostal brez strehe nad glavo in je danes brezdomec, ki na toplem prespi le, če mu vrata odpre kakšen od sorodnikov. A že nič kolikokrat so ga dobili, kako je povsem pijan izgubil zavest in noč preživel pod milim nebom v parku.

"Denar, moja bivša žena... Toliko je vidikov mojega življenja, pri katerih bi moral ravnati drugače. Vse je moja krivda, vse, kar me tare, je posledica mojih napak. Nočem biti več tukaj, nočem več živeti v tej nočni mori, v kateri sem se znašel," je misli o samomoru časniku The Sunday Mirror razkril Sansom in dodal: "Potrebujem pomoč, vem, da jo. Upam, da mi bo to rešilo življenje." A morda bo prihodnost nesrečneža, katerega edini prihodek je 622 funtov, kolikor vsak mesec dobi od sindikata profesionalnih nogometašev, svetlejša. Že v prihodnjem tednu naj bi se prijavil v kliniki, ki pomaga nekdanjim nogometašem, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov zašli v hude težave.