© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
29.05.2015 21:43:48

Hokejist osrečil dekle z Downovim sindromom

Reuters

Švedskemu hokejistu Mathiasu Tjärnqvistu bi marsikdo podelil Nobelovo nagrado za prijaznost.

Tako vsaj meni oče dekleta Sofie Ruther, Joakim. 

Nekdanji enhaelovec Tjärnqvist, ki je to sezono igral v drugi švedski ligi za Mälmö, je namreč presenetil 18-letno dijakinjo Sofie z Downovim sindomom in je sprejel njeno povabilo, da bo njen spremljevalec na maturantskem plesu.

"Da bom še enkrat doživel vzdušje maturantskega plesa, je fantastično, ko sem dobil povabilo, nisem niti za sekundo okleval," je dejal 36-letni nekdanji švedski reprezentant, ki je v ligi NHL igral štiri leta, nosil je dres Dallasa in Phoenixa.

Družina Ruther je nad potezo hokejista vzhičena, kot je vsak, ki izve za to zgodbo. "Veliko ljudi je z nami stopilo v stik in vsi menijo, da je Mathias fantastičen," je presrečno razlagal Sofiin oče, ki je še dodal: "Že maturantski ples sam je nekaj posebnega, a da bo Sofijin spremljevalec hokejski zvezdnik, pa je še toliko bolj sijajno."

PAY--Sofie-Ruther

Sofia si je že izbrala obleko za ples, ki bo mornarsko modre barve, Mathias pa je že izjavil, da bo poskrbel, da se bo s svojo spremljevalko barvo ujemal. 

Tjärnqvist je sicer dolgoletni družinski prijatelj Rutherjevih in je, ko je bil mlajši, tudi pazil na njihove otroke, Sofie je na primer spoznal, ko je imela pet let. Da je Mathias resnično fant od fare, dokazujejo tudi razglednice, ki so mnogo let romale na naslov Rutherjevih. Med kariero v ligi NHL jih je Tjärnqvist večkrat med sezono pošiljal iz Amerike na Švedsko, s katerimi je z družino ostal v stiku.