© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
10.04.2015 13:27:42

Mlada košarkarica je izgubila boj z zahrbtno boleznijo

Verjetno se še spomnite Lauren Hill, mlade košarkarice, ki se je dolgo časa borila z redko obliko možganskega tumorja in ki je bila navdih mnogim zvezdniko

Pisal se je november 2014, ko je Lauren Hill svojo tragično in hkrati navdihujočo zgodbo poslala v svet. Mlada  košarkarica univerzitetne ekipe Mount Saint Joseph je imela le eno željo. Zaigrati v dresu svoje ekipe preden bi bilo prepozno. 


Zdravniki so ji ob diagnozi napovedali, da bo živela le še do decembra, do takrat pa je želela uresničiti svoje največje sanje. In to ji je tudi uspelo ob podpori 10 tisoč gledalcev v dvorani, ki so jo na vsakem koraku spodbujali z raznoraznimi transparenti. "Danes je bil najlepši dan, ki sem ga imela v svojem življenju," je bila takrat ganjena Lauren. V hipu je postala tudi navdih številnim košarkarjem, tudi slovitemu LeBronu, ki ji je poslal skrivnostni paket. 

Ob pogledu na prepolno dvorano, ki je navijala zanjo s številko 22 na hrbtu, mnogi niso mogli zadrževati solza. Še manj pa ob besedah pogumnega dekleta, ki se je zavedala, kaj jo čaka in ki je želela svoje zadnje dni preživeti z nasmehom na obrazu. Po tisti tekmi je še štirikrat stopila na parket preden se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. 


Kljub temu pa se je borila do konca, ne zase, temveč za druge. Postala je prava ambasadorka, ki je uspela zbrati skoraj milijon dolarjev za nadaljnje raziskave odkrivanja raka. V petek je njeno življenje ugasnilo, a spomin na pogumno dekle, ki je oboževalo košarko, bo živel večno.