© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.03.2015 17:09:05

Prestavil evtanazijo, da bi videl še zadnjo zmago

Belgijo je pretresla in ganila zgodba o nogometnem navijaču, ki je prestavil evtanazijo, da bi svojo priljubljeno ekipo videl še zadnjič.

Verjetno ob branju te zgodbe ne bo človeka, ki se ga ne bi vsaj malo dotaknila. Življenje namreč piše neverjetne zgodbe, velikokrat tudi krute in žalostne. V tem primeru smo lahko še enkrat več dojeli tudi to, kako pomemben del človeštva in človeka je nogomet, koliko pomeni ljubezen do najljubše ekipe.

Enainštiridesetletni Lorenzo Schoonbaert se je na sončno nedeljo odpravil na stadion ekipe Club Brugge, da bi svoje ljubljence na tekmi proti lokalnim rivalom Moeskroenom spodbujal k novi zmagi. Z njim je bila tudi sedemletna hčerka. Za marsikoga bi bil to popoln nedeljski dan, za Schoonbaerta je bil zadnji.

Zaradi svoje bolezni je Lorre, kot se ga je prijel vzdevek, v zadnjih dvajsetih letih prestal sedemintrideset neuspešnih operacij, zaradi nenehne bolečine se je odločil za evtanazijo, ki je v Belgiji z zakonom dovoljena. Prvotni datum je prestavil prav zaradi nogometne tekme. "Moja največja želja preden umrem je ta, da še enkrat vidim svojo ekipo zmagati," so bile njegove besede.

ynwa lorre
V nedeljo ga je na stadionu pozdravilo 20 tisoč navijačev s transparentom na katerem je pisalo: You'll never walk alone, Lorre oziroma Nikoli ne boš hodil sam, Lorre. In nato je v naslednjih devetdesetih minutah res še zadnjič v življenju užival v nogometu, v hčerkini družbi, Brugge pa je slavil s 3:0.

S solzami v očeh se je poslovil od kluba. "Neverjetno sem srečen. Ta dan bo za mojo hčerko ostal kot prelep spomin. Moje sanje so se uresničile in zdaj lahko v miru umrem, naslednjič bom proslavljal v nebesih," so bile zadnje Lorenzove besede.

Njegova družina je potrdila, da je v ponedeljek preminil. "Bil je pogumen do zadnjega trenutka, vse je imel pod nadzorom in užival je v družbi ljudi, ki jih je imel v življenju najraje," so še zapisali na Facebooku.