© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
24.10.2014 12:30:27

Nesreča, ki je zaznamovala tudi zvezdnike Rome

Na torkov in sredin večer je večina Evrope spremljala nove tekme v nogometni ligi prvakov. Nekateri so jih spremljali v lokalih, nekateri na stadionih, drugi v udobju doma. Na prvi tekmovalni dan pa je žal prišlo tudi do tragedije, ki je rimski klub zavila v črnino.

Najbrž ni treba poudarjati oziroma ponavljati, da je Roma na domačem stadionu doživela pravi debakel. Münchenski Bayern je sinove volkulje povsem ponižal, saj se je v Nemčijo odpravil s pravzaprav neverjetno visoko zmago s 7:1.

Domači navijači, ki so srečanje spremljali v živo, so razočarani, jezni in verjetno še z marsikaterim drugim negativnim občutkom zapuščali stadion Olimpico, med njimi sta bila tudi 38-letni Stefano De Amicis in njegov sedemletni sin Cristian. A domov, kjer sta ju čakali Stefanova žena in hčerka, ki sta se odločili tekmo spremljati po televiziji, žal nikoli nista prišla in tudi ne bosta.

V predmestju glavnega italijanskega mesta Mentone sta bila namreč vpletena v prometno nesrečo, ki se je zanju končala tragično. Domov sta se peljala s skuterjem, ko je kar naenkrat z nasprotnega voznega pasu na njun zapeljala Opel Tigra in trčila vanju. Mali Cristian, ki bi čez nekaj dni praznoval svoj osmi rojstni dan (oče naj bi ga na to tekmo peljal ravno zaradi njegovega rojstnega dne), je umrl na kraju nesreče, medtem ko so njegovega očeta še uspeli peljati v bolnišnico, kjer pa so mu zaman nudili zdravniško pomoč.

Prav tako so v bolnišnico pripeljali voznika in dva sopotnika iz avtomobila, ki je povzročil nesrečo. Gre za može romskega porekla, ki niso v življenjski nevarnosti, izkazalo se je, da je eden od njih (sicer ne voznik) stari znanec rimskih policistov, pred časom je bil vpleten v spor z enim od mož v modrem. Zoper voznika, ki ni bil pod vplivom alkohola, je tožilstvo že podalo obtožnico za dvakratni uboj.

Kaj točno se je zgodilo na cesti Nomentana, še preiskujejo, domnevajo pa, da je voznik za trenutek izgubil nadzor nad vozilom in na pol zapeljal na nasprotni pas, na katerem je v tistem trenutku vozil skuter. Na začetku preiskave so najprej mislili, da je bilo ravno obratno, da je Stefano zapeljal na nasprotni pas, vendar pa večina do zdaj zbranih dokazov kaže na zgoraj omenjeni scenarij.

Cesta Nomentana je sicer v zadnjih letih vzela kar nekaj življenj, zaradi česar ji celo pravijo "cesta smrti".

PRISOTNI PRI KRSTU
Tragedija je zalo užalostila tudi vse nogometaše in zaposlene pri rimskem nogometnem klubu. Stefano je bil dolga leta del njihovega življenja, saj je bil zaposlen kot skrbnik na stadionu. Pravijo, da je bil eden najpriljubljenejših sodelavcev Rome. Lani je zaradi družinskih razlogov sicer dal odpoved, saj mu obveznosti niso dopustile, da bi v službo hodil tudi v nedeljo. A za vedno je seveda ostal velik Romin navijač, ki je vedno, ko mu je dopuščal čas, hodil na tekme in spodbujal svoje prijatelje na zelenici.

Stefano je bil namreč celo tako povezan z nogometaši, da so bili nekateri od njih pred leti prisotni ob krstu takrat še malčka Cristiana.

Med drugim je bil tam tudi kapetan Rome Francesco Totti, ki je eden od tistih, ki so se jim ob novici o smrti prijatelja in njegovega sina strla srca. "Naši navijači so res nekaj posebnega, kar so dokazali tudi po porazu z Bayernom. Hvala vsem za toplo podporo in pozitiven odnos. A danes se, žal, spopadam z veliko žalostjo, saj se moram posloviti od prijatelja Stefana in njegovega malega sina Cristiana. Kot kapetan ekipe, za katero sta navijala, še bolj pa kot oče izrekam iskreno sožalje njuni družini za izgubo," je v eni od izjav, takoj ko je izvedel za prometno nesrečno, za medije dejal Totti.

Kar nekaj nogometašev je svojo žalost delilo na družbenih omrežjih. Na twitterju in na facebooku se je naprej oglasil klub, potem pa tudi Alessandro Florenz, belgijski reprezentant Radja Nainggolan, bosanski reprezentant Miralem Pjanić in ostali.

TUDI JAZ SEM MRTVA
Pred javnost pa je dober dan po nesreči stopila tudi Stefanova žena in mama Cristiana Luana. "To je najhujši dan v mojem življenju," je strto dejala: "Tudi jaz sem mrtva, moj obstoj je uničen. Ko so nam prišli policisti povedat, kaj se je zgodilo, sem omedlela. Nisem verjela, vse dokler nisem prišla v bolnišnico. Moj mož in moj sin nista bila nič kriva, nista divjala po cesti. Nobena odškodnina, nič mi ne more vrniti osebi, ki sem ju ljubila najbolj na svetu."

Galerija