© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
07.08.2024 12:17:07

Ledinek Engineering na največjem sejmu lesnoobdelovalne industrije v Severni Ameriki

V Atlanti se ob vrhunskih strokovnjakih vsako leto predstavijo najnovejši trendi, inovacije, tehnologije in ideje v panogi
V Atlanti se ob vrhunskih strokovnjakih vsako leto predstavijo najnovejši trendi, inovacije, tehnologije in ideje v panogi

Začel se je največji sejem lesnoobdelovalne industrije v Severni Ameriki, International Woodworking Fair.

Udeležilo se ga je tudi slovensko podjetje Ledinek Engineering. V Atlanti se ob vrhunskih strokovnjakih vsako leto predstavijo najnovejši trendi, inovacije, tehnologije in ideje v panogi. »Naš namen je širiti prodajo ne samo na področju celotnih tehnoloških linij, ki jih trenutno gradimo, ampak tudi na področju samostojnih strojev. Odločili smo se, da na sejmu v živo predstavimo naš paradni skobeljni stroj Stratoplan, ki bo po koncu sejma iz Atlante potoval v zvezno državo Pensilvanijo k stranki Rigidply Rafters. Zadovoljni smo, da je na sejmu požel veliko navdušenje,« je povedal Jaka Bradač, območni vodja za pordočje Severne Amerike v podjetju Ledinek Engineering. Sejem International Woodworking Fair poteka še do tega petka. Ledinek v ZDA sicer deluje že več kot tri desetletja, kjer soustvarjajo razvoj lesne konstrukcijske gradnje. Med drugim je podjetje na ameriškem trgu že šest let prisotno z linijo za izdelavo križno lepljenih plošč pri proizvajalcu Smartlam iz Alabame, zadnje štiri leta pa še z večjo linijo tudi pri Element5 iz Ontaria v Kanadi.

ledinek 1
Sejma International Woodworking Fair. se je udeležilo tudi slovensko podjetje Ledinek Engineering

Letošnje poletje je za Ledinek na prodajnem področju zelo aktivno. Predstavniki podjetja se bodo udeležili še enega izmed ključnih sejmov iz lesnopredelovalne panoge. Zadnje dni tega meseca bo namreč pri naših severnih sosedih v Celovcu potekal mednarodno uveljavljeni sejem Internationale Holzmesse, ki se ga v podjetju Ledinek Engineering redno udeležujejo na vsaki dve leti.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering je letos zabeležil 32-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo preko 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že številne nagrade tako v Sloveniji kot tudi tujini.