© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2024 11:38:01

Polfinale Žogarije v Beltincih

V četrtek, 6. junija, je oranžna karavana Žogarije krenila proti Prekmurju na polfinale letošnje Žogarije Slovenija.

Dogajanje se je odvijalo na zunanji igralni površini tamkajšnje osnovne šole. Tokrat je sodelovalo šest ekip, ki so jih sestavljale Osnovna šola Črni vrh, Horjul, Sostro, Miška Kranjca Velika Polana, Dvojezična osnovna šola Števanovci in seveda šola gostiteljica Beltinci. Uradni začetek dogodka je bil ob 9:30, ko je ravnateljica šole gostiteljice, Mateja Horvat, nagovorila otroke, nato pa so sledile predstavitve sodelujočih šol in fair play protokol.

zogarija beltinci 1


Program se je nadaljeval z energičnim skupinskim ogrevanjem, nato pa so se že začele prve tekme za točke. Tekmovanja so vključevala nogomet tri na tri, Žogarije vragolije in kviz znanja, ki je prinesel napete miselne izzive. Dekliški nogomet in igra Z vami, gospod profesor so dogajanju dodali dodatno popestritev. Veliko pozornosti je pritegnila nova igra, Otroški zaklad, kjer so učitelji iskali skriti srebrnik.

Za prigrizke je poskrbel Kekec s svojim okusnim namazom, medtem ko so čudoviti plesni nastopi otrok sodelujočih šol ob zvokih himne Žogarije dodali pridih živahnosti. Ob igrišču so se odvijale različne aktivnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so otroci spoznavali policijsko delo. Z nami so bili tudi člani društev upokojencev iz Beltincev in Turnišča, pridružili so se nam tudi člani društva starodobnikov Dimek. Predstavniki podjetja Elementum so prisotne osveščali o pomenu varnih naložb, najmlajši pa so se zabavali v kotičku Mulčki.

zogarija beltinci 2


Poseben trenutek je prinesel obisk poštarja Pavlija, ki je zbral čudovita pisma otrok, ustvarjena za natečaj Pismo Srca - Kot sonček sveta.

Zaključek dogodka je bil posvečen podelitvi nagrad, kjer je OŠ Miška Kranjca Velika Polana osvojila prvo mesto z največ zbranimi točkami, priznanje za fair play pa je prejela ekipa OŠ Beltinci.

Rezultati
Fair play: OŠ Beltinci
1. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
2. mesto: OŠ Beltinci
3. mesto: OŠ Sostro
4. mesto: OŠ Črni Vrh
5. mesto: OŠ Horjul
6. mesto: DOŠ Števanovci