© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
27.04.2024 21:56:23

Seveda poznate tega holivudskega zvezdnika! Ampak v katerem športu je bil vrhunski... (video)

Profimedia

Danes 56-letni Jason Statham je eden najbolje plačanih filmskih igralcev na svetu.

Jason s svojimi filmi in liki akcijskih junakov - tako pozitivnih kot negativnih - služi debele milijone. V mladosti pa je hotel uspeti v športu in skoraj mu je uspelo. Potem, ko se za las dvakrat ni uvrstil na olimpijske igre, se je odločil, da zamenja poklic. 

Jason Statham je bil odličen skakalec v vodo. Šport, ki le redko doseže medijsko pozornost je bil njegovo življenje in njegova strast. 

Statham je bil v angleški reprezentanci v skokih v vodo in zastopal Anglijo tudi na igrah Britanske skupnosti narodov (Commonwealth) leta 1990 v Aucklandu na Novi Zelandiji. Na tem tekmovanju je sodelovalo v treh disciplinah skokov z deske in bil v skoku z enometrske deske na osmem mestu, s trimetrske deske na 11. mestu, tekmovanje v skokih s platforme (10 m) pa je končal na desetem mestu. Statham je sodeloval tudi na kvalifikacijah za olimpijske igre leta 1988 v Seulu in 1992 v Barceloni, a mu za las ni uspelo priti v britansko olimpijsko ekipo. Potem se je odločil, da se bo posvetil svoji drugi ljubezni, manekenstvu in od tega do filma je bil samo še korak. In poglejte kje je danes.