© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
06.01.2023 12:58:37

Generali je otrokom omogočil ogled predstave Repki

Dr. Igor Saksida in Rok Trkaj Foto Saša Kovačič
Dr. Igor Saksida in Rok Trkaj Foto Saša Kovačič

Zavarovalnica Generali je v okviru pobude The Human Safety Net (THSN) več kot sto otrokom iz socialno šibkejšega okolja v sodelovanju z Zvezo prijateljev in mladine Ljubljana Moste – Polje omogočila v Siti teatru nepozabno doživetje z ogledom zanimive in poučne predstave Repki, ki odpira srca in uči, da je poezija del otrok samih.

Zavarovalnica Generali je ob koncu leta v okviru pobude THSN razveselila otroke in njihove družine z ogledom interaktivne koncertne predstave Repki, ki je avtorski projekt Roka Terkaja – Trkaja in dr. Igorja Sakside. Otroci so lahko pobliže spoznali, kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z repom in njegovo filozofijo, hip-hopom. Dr. Igor Saksida je izbral raznovrstno otroško poezijo odličnih slovenskih pesnikov od Otona Župančiča, Toneta Pavčka, Ferija Lainščka, do Andreja Rozmana Roze in drugih.

Trkaj jih je dopolnil z dinamičnimi repi, v katerih prepoznavamo motive in tematiko iz otroške poezije, a v sodobnem, bolj igrivem in manj predvidljivem, odrepanem jeziku. V zavarovalnici Generali želijo otrokom v največji meri pomagati razvijati njihove potenciale in jih spodbujati, da odprejo svoje srce in se izražajo na svoj način. Poleg tega hočejo s tovrstnimi projekti prispevati tudi k boljši pismenosti otrok in lažjemu učenju ter okrepiti veselje do branja različnim generacijam.

Gibanje THSN odraža zavezanost Generalija k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in uresničijo svoje potenciale. Prostovoljne dobrodelne akcije potekajo skozi vse leto, zaposleni v zavarovalnici pa s sodelovanjem in prostovoljstvom dokazujejo, da sledijo svojim vrednotam vseživljenjskega partnerstva in najšibkejšim stojijo ob strani tudi ob težkih življenjskih preizkušnjah.

Otroški smeh in veselje ob gledanju predstave Repki, ki jo je omogočila zavarovalnica Generali