© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(au)
(au)
14.12.2022 18:01:30

Uspešen zaključek ozaveščevalne akcije 2. priložnost

psno

Loctite Slovenija je združil moči z društvom "Posadi drevo, ne bodi štor!" in tako podprl 4. nacionalno zasaditev dreves v Sloveniji in na Hrvaškem.

Posaditev dreves je zadnji v vrsti številnih trajnostnih korakov kampanje »Reci JA«. Pod sloganom "2. priložnost" je Loctite potrošnike opomnil, da naših najljubših predmetov ni potrebno prehitro zavržti in zamenjati z novimi, temveč jih lahko pri življenju ohranimo tako, da jih popravimo ali zalepimo.



Koordinatorka projekta in vodja blagovnih znamk v podjetju Henkel Anja Uranjek je sporočila: "Vsem potrošnikom, ki so svojim ljubim predmetom z lepilom Loctite že podarili 2. priložnost in sodelovali v Loctite natečaju, se iskreno zahvaljujemo. Kot obljubljeno, bo Loctite za vsak prijavljen projekt v natečaju posadil eno drevo. Izjemno nas veseli dejstvo, da smo v sklopu kampanje potrdili dolgoročno sodelovanje s partnerjem, ki se problematike ponovne ozelenitve okolja loteva celovito. Gre za društvo 'Posadi drevo, ne bodi štor', ki se na slovenskem trgu šele uveljavlja, v viziji pa nosi izjemno ambiciozne cilje za revitalizacijo urbanih zelenih površin v mestih in zmanjšanje posledic vročinskih valov. V svojih aktivnostih se osredotočajo predvsem na šole in vrtce, za katere poleg posaditev dreves organizirajo tudi zanimivo, interaktivno izobraževanje otrok. Tako o okoljevarstveni problematiki in naši odgovornosti do okolja vztrajno ozaveščajo vso populacijo, predvsem pa naše najmlajše. Ponosni smo, da bomo v sodelovanju z društvom 'Posadi drevo, ne bodi štor!' presegli našo obljubo in v Sloveniji posadili kar 500 dreves!"

 Pred kratkim so z učenci in učitelji 1. OŠ Žalec ter POŠ Gotovlje zavihali rokave  ter posadili drevesa na šolskem dvorišču. Pridružila se jim je tudi ravnateljica Andreja Špajzer in skupaj so poskrbeli za najbolj zeleno učilnico na prostem, v kateri si bodo učenci kaj kmalu lahko privoščili sadove lastnega dela in se med učno uro posladkali s sladkimi češnjami, figami ter borovnicami.

Galerija