© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Videtič
Gregor Videtič
18.04.2022 08:56:15

Poletje prihaja, hitro v akcijo s HUAWEIJEM! Izgovorov ni, to so aplikacije, ki vas bodo dodatno motivirale

Bližajo se topli in suhi dnevi, ki so idealni za šport in rekreacijo na prostem.

Suhi spomladanski dnevi so kot nalašč za rekreacijo in šport v naravi. Vročina še ne pritiska, toplo sonce pa na dan zvabi tudi tiste malce bolj zapečkarske duše. Kaj pa, če bi se radi spremljali med tekom, kolesarjenjem, sprehajanjem, pohodništvom in še mnogimi drugimi vrstami rekreacije? Pri tem vam pomagajo številne nosljive Huaweijeve naprave, ki so namenjene tako rekreativnim športnikom kot tudi tistim malce bolj zahtevnim uporabnikom.

Zadnjo in najnovejšo uro Huawei Watch GT Runner smo pred kratkim bolj podrobno že predstavili, z njo se da početi praktično vse. Seveda kar se tiče takšne in drugačne rekreacije. Kaj pa, če pri roki nimate ure? Če je telefon vaš edini tehnološki spremljevalec? Nič hudega, Huawei zna vse in zmore precej več, kot si verjetno mislite.

Huaweijeve mobilne naprave imajo natančne in zmogljive senzorje ter navigacijo, ki vas bo gnala do zadnjega atoma moči. Če boste to seveda želeli. Že aplikacija Health (Zdravje), ki je na vseh Huaweijevih napravah in jo lahko dobite tudi na AppGallery oziroma v Googlovi trgovini Play, beleži vse, kar bi vas utegnilo zanimati in še več. Od povprečne hitrosti do števila korakov v minuti, tempa in kalorij. Izberete si lahko različne oblike vadbe, nastavite cilje, vse skupaj pa je zelo pregledno in preprosto.

huawei zdravje

Potrebujete dodatno motivacijo? V spletni trgovini je na voljo precej takšnih in drugačnih aplikacij za spremljanje športne aktivnosti, za vas smo preizkusili nekaj najbolj priljubljenih.

Strava
Ena najbolj priljubljenih in znanih aplikacij je verjetno Strava. Gre za program, ki vam pomaga beležiti številne različne načine vadbe, ob tem pa je tudi družabno omrežje. V aplikaciji lahko poiščete svoje prijatelje, znance ali pa neznance, jim sledite, spremljate njihove tekaške, kolesarske, pohodniške in še kakšne podvige, med drugim pa lahko najdete tudi slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja in spremljate njegove treninge.

huawei strava


Sports Tracker
Pravi veteran med aplikacijami za rekreacijo, saj je na trgu prisotna že od leta 2004. Podpira številne načine telesne aktivnosti, največ med vsemi naštetimi, po koncu vadbe pa izpiše zelo podrobno poročilo. Združljiva je tudi z nekaterimi trakovi za merjenje srčnega utripa, kar je dobrodošlo za tiste, ki ne zaupajo senzorjem na urah.

huawei sports


Runkeeper
Runkeeper aplikacija je leta 2016 prišla pod okrilje tekaškega velikana Asicsa. Prilagojena je predvsem tekačem, čeprav ponuja tudi nekaj drugih načinov vadbe, kakopak tudi kolesarjenje in pohodništvo. Je zelo pregledna in preprosta za uporabo, po koncu pa izpiše vse potrebne podatke in jih preslika na grafe.

huawei runkeeper


Adidas Running
Stvar okusa, toda bržkone gre za aplikacijo, v katero so vložili največ truda na vizualnem področju. Dobro pregledna, ponuja številne podatke in grafe, manjši minus si zasluži le zaradi določenih podatkov, ki so na voljo zgolj ob doplačilu, med tem ko jih nekatere druge aplikacije ponujajo zastonj. Če ste začetnik oziroma rekreativec, vas to ne bo motilo.

huawei adidas


Health Mate
Če ste vrhunski oziroma izkušeni tekač, ta aplikacija zagotovo ni za vas, začetnikom in tistim, ki jih zanimajo le najbolj osnovni podatki, pa je ta aplikacija pisana na kožo. Po koncu vadbe, teh sicer ponuja več kot dovolj, vam ponudi najosnovnejše podatke, za tiste, ki jim številke in statistika ne pomeni kaj dosti, hkrati pa imajo raje preproste zadeve, bodo zagotovo nadvse zadovoljni.

huawei health mate