© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
04.05.2016 08:16:40

Materinski dan

Režija: Garry Marshall

Scenarij: Anya Kochoff Romano, Matthew Walker in Tom Hines
Igrajo: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts in drugi
Žanr: romantična komedija
Dolžina: 118 minut

V tradiciji svojih filmov na priljubljene praznične teme Valentinovo in Silvestrovo v New Yorku je legendarni filmski ustvarjalec Garry Marshall režiral zvezdniško zasedbo v novi zabavni romantični komediji o prvi ljubezni vseh nas.

Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis in Britt Robertson igrajo v prepletu zgodb o skupini žensk, ki jim je skupnega nekaj zelo pomembnega: matere. V poklonu vezem, ki jih ni mogoče pretrgati, pridejo na svoj račun matere, ki pričakujejo otroka, matere samohranilke, mačehe, lezbične matere, odtujene matere, dolgo izgubljene matere in matere vseh vrst…

Teden pred (ameriškim) praznikom, ki časti mame, nas življenja skupine močnih, ljubečih in divje nepopolnih žensk – od ločene matere, ki se sooča z novo mačeho svojih otrok, do mlade mamice, ki skuša najti svojo biološko mater – na čustven in zabaven način opominjajo, da je sleherna mama na svoj način junakinja. Praznik se bliža in vsaka od njih bo dokazala moč materinske vezi v tej očarljivi, ostroumni in privlačni počastitvi mam povsod po svetu.

Igrajo še Timothy Olyphant, Hector Elizondo, Jack Whitehall, Aasif Mandvi, Sarah Chalke, Margo Martindale in Shay Mitchell. Marshall je režiral po scenariju Anye Kochoff Romano, Matthewa Walkerja in Toma Hinesa in po zgodbi, kot si jo je zamislili z Walkerjem, Hinesom in Lily Hollander. Producenti so bili Mike Karz, Wayne Rice, Daniel Diamond, Brandt Andersen, Howard Burd in Mark DiSalle. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Charles Minsky, montažerja Bruce Green in Robert Malina ter scenografinja Missy Stewart. Glasbo je zložil John Debney.

O IGRALCIH
JENNIFER ANISTON (Sandy) se je z vlogo Rachel Green v humoristični nanizanki Friends potegovala za pet emmyjev, dva zlata globusa in dve nagradi Ceha filmskih igralcev. Prejela je enega emmyja in en zlati globus.

Nedavno smo jo videli v drami Cake (nominacije za zlati globus ter nagradi Ceha filmskih igralcev in kritikov), We're the Millers, Horrible Bosses 1 in 2 ter She's Funny That Way. Ob Toni Colette igra v prihajajoči vojni drami The Yellow Birds in v še nenaslovljeni komediji.

Hči igralca iz limonadne serije Love of Life (njen boter je bil Telly Savalas) je igrati začela v gledališču, nato pa na TV igrala v serijah Molloy, The Edge, Quantum Leap, Burke's Law in Ferris Bueller.

Medtem ko je bila serija Friends na počitnicah, se je Jennifer posvečala filmski karieri: The Good Girl, She's the One, The Object of My Affection, Rock Star, Bruce Almighty, Along Came Polly… in je po zaključku serije postala ena najbolj iskanih glavnih filmskih igralk: Rumor Has It…, Derailed, Friends with Money, The Break-Up, Management, Marley & Me, He's Just Not That Into You, The Bounty Hunter, The Switch, Love Happens, Just Go With It, Wanderlust…

Na TV se je vrnila kot gostja v seriji 30 Rock (šesta nominacija za emmyja), kot režiserka pa se je preizkusila s kratkim filmom Room 10 in s segmentom za televizijsko serijo Project Five, ki ga je tudi izvršno producirala.

KATE HUDSON (Jesse) je kritike osvojila v drami Almost Famous Camerona Crowa, ki ji je prinesla zlati globus in nominacije za oskarja, bafto in druge nagrade. Debitirala je ob Benu Afflecku v 200 Cigarettes in nato igrala v Desert Blue, Gossip,How to Lose a Guy in 10 Days, Dr. T and the Women, Alex & Emma, Le divorce, Raising Helen, You, Me and Dupree, Fool's Gold, My Best Friend's Girl, Bride Wars (prvič tudi kot producentka), Nine, The Killer Inside Me, The Reluctant Fundamentalist, Good People, Wish I Was Here, Rock the Kasbah… Njen glas smo slišali v uspešnici Kung Fu Panda 3, na velika platna že prihaja ob Marku Wahlbergu v Deepwater Horizon Petra Berga.

Na TV je igrala v seriji Glee in filmu Larryja Davida Clear History.

Kot režiserka se je preizkusila s kratkim filmom Cutlass za projekt Reel Moments revije Glamour, je pa tudi avtorica knjižne uspešnice Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body.

JULIA ROBERTS (Miranda) je za vlogo v biografski drami Erin Brockovich prejela oskarja; zanj – in za zlati globus ter nagradi Ceha filmskih igralcev in kritikov – se je potegovala tudi z vlogo v drami August: Osage County, za emmyja in še eno nagrado Ceha filmskih igralcev pa se je potegovala v TV filmu The Normal Heart. Nazadnje smo jo ob Nicole Kidman videli v Secret in Their Eyes, na velika platna prihaja v Money Monster Jodie Foster.

Nase je opozorila v komediji Mystic Pizza in nato navdušila v Steel Magnolias (prva nominacija za oskarja), Pretty Woman (druga nominacija za oskarja), Flatliners, Sleeping With the Enemy, Dying Young, The Pelican Brief, Michael Collins, Everyone Says I Love You, My Best Friend's Wedding, Conspiracy Theory, Notting Hill, Runaway Bride, Mona Lisa Smile, America's Sweethearts, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Full Frontal, The Mexican, Confessions of a Dangerous Mind, Closer, Charlie Wilson's War, Valentine's Day, Eat Pray Love, Mirror, Mirror… Glas je posodila liku v risanki Charlotte's Web.

JASON SUDEIKIS (Bradley) je nazadnje ob Rebecci Hall nastopil v drami Tumbledown in v Race o tekaču Jesseju Owensu. Videli smo ga v We're the Millers, Horrible Bosses 1 in 2, Sleeping With Other People, Epic, The Campaign, Hall Pass, The Bounty Hunter, What Happens in Vegas, Meet Bill, Semi-Pro, The Rocker…

Osem sezon je nastopal v oddaji Saturday Night Live, pri kateri je začel kot scenarist; videli oziroma slišali smo ga tudi v serijah Eastbound & Down, 30 Rock, The Cleveland Show, It's Always Sunny in Philadelphia in The Last Man on Earth.

Trenutno izvršno producira komedijo Detroiters, ob Zachu Galifianakisu in Kristin Wiig bo igral v komediji Masterminds, posnel je že zf srhljikvo Colossal in glas bo posodil liku v risanki Angry Birds.

O USTVARJALCIH
GARRY MARSHALL (režija, zgodba) je po študiju novinarstva začel kot ustvarjalec, scenarist in producent nekaterih najbolj priljubljenih humorističnih nanizank, med katerimi so Happy Days, Laverne & Shirley, Mork & Mindy in The Odd Couple. Trenutno je svetovalec pri novi inačici slednje, v kateri igra Matthew Perry, in pri nanizanki Grandfathered z Johnom Stamosom.

Vsega skupaj je režiral 18 celovečercev – med njimi Pretty Woman, Beaches, Overboard, The Princess Diaries 1 in 2, Runaway Bride, Valentine's Day in New Year's Eve; kot igralec je med drugim igral v filmih Hocus Pocus, A League of Their Own in Keeping Up with the Steins, glas posodil likom v risanem celovečercu Chicken Little, v risanih serijah The Simpsons in Looney Tunes Show ter v igranem filmu Scooby Doo; in gostoval v serijah, kot so Louie, Two and A Half Men, Hot in Cleveland in Brooklyn Nine-Nine.

Režira tudi gledališke predstave in je skupaj s hčerko Lori spisal dve avtobiografiji, Wake Me When It's Funny in My Happy Days in Hollywood.

ANYA KOCHOFF ROMANO (scenarij) je spisala scenarije za prek petnajst celovečercev in serij, med njimi Monster In Law, ki je navrgel prek 150 milijonov dolarjev.

Preden se je posvetila pisanju scenarijev, je bila profesionalna igralka tenisa.

MATT WALKER (scenarij, zgodba), sicer priznan filmski, televizijski in gledališki igralec, je po različnih gledališčih režiral prek 40 predstav; za svoje delo je prejel številna priznanja. Trenutno tudi poučuje igro, režira in piše scenarije za atrakcije v zabaviščnem parku studia Universal; nasploh ima na področju zabaviščnih projektov dolgo in uspešno zgodovino.

Z Garryjem Marshallom, s katerim je sodeloval že pri romantičnih komedijah Valentine's Day in New Year's Eve, je na odre postavil muzikal Happy Days in prihajajočega Pretty Woman in režiral je svetovno premiero predstave Million Dollar Quartet. Za TV je režiral serije oziroma oddaje Dude Room, Saturday Night Solution, ComedyCure z Andyjem Dickom in Dinner & a Movie.

TOM HINES (scenarij, zgodba) je kariero začel pod okriljem Garryja Marshalla in kot svoj prvenec režiral Chronic Town; sledila je romantična drama Alleged, sodeloval pa je pri scenariju za Valentine's Day in New Year's Eve.

Produciral je The Talent Given Us in bil asistent producent pri Princess Diaries 2: The Royal Engagement. Trenutno pripravlja več scenarističnih in režijskih projektov ter dva dokumentarca – prvi pokriva neverjetno kariero Garryja Marshalla.

Značke: kino film