© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2015 20:43:53

Ko je "videla" idolov gol, je vedel, da je živa

Zdravniki so že razmišljali o tem, da bi obupali, toda dekle, ki ni kazalo znakov zavedanja, se je odzvalo na zadetek ljubljenega moštva.

Pri 19 letih je Chiaro doletelo nekaj groznega. Nad njo se je v vinjenem stanju znesel njen fant in jo pretepel do nerazpoznavnosti. Poškodbe glave so bile pri tem tako hude, da je njeno življenje viselo na nitki, zdravniki pa so ji ga rešili le za silo, tako da je zdrsnila v komo. V njej je bila že deset mesecev, ko si nihče ni bil na jasnem , kaj storiti.

Nato pa je prišel dan, ki ga dekletov oče v teh dneh opisuje italijanskim medijem. Kot že tolikokrat jo je obiskal in tokrat je želel z njo deliti zelo pomembno tekmo tistega popoldneva: obračun Torina in Lazia, za katerega je Chiara pred napadom z vsem srcem navijala. In zgodilo se je povsem nepredvideno.

V drugem polčasu je Lazio pri izidu 0:0 dosegel zadetek, Felipe Anderson, Chiarin najljubši igralec, je zatresel torinsko mrežo nekaj minut pred koncem in poskrbel za, kot se je izkazalo pozneje, izjemno pomembno zmago. No, pozneje pa se je izkazalo nekaj še precej bolj pomembnega. Chiara se je namreč ravno na tisti dan začela zavedati stvari okoli sebe.

"Tekmo sem ji predvajal na tabličnem računalniku v neposredni bližini njenega obraza, in ko je Anderson dosegel zadetek je ob vpitju komentarja zadovoljno vzdihnila. Kot bi želela reči 'Oče, dali smo gol.' V tistem trenutku sem vedel, da je moja hči med živimi," se spominja.

Okrevanje zdaj poteka zelo počasi, Chiara dela zelo majhne korake. Najprej je začela spoznavati ljudi okoli sebe, nato premikati prste in z njimi izražati svojo voljo. In čeprav nihče ne ve, ali bo s te točke kdaj napredovala, je živa in se bori. Ter seveda še naprej spremlja tekme Lazia in se veseli njegovih golov.