© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
15.11.2015 14:39:35

Leta 1985 preživel Heysel, zdaj še Bataclan

Reuters

Italijan, ki je med preživelimi tragedije v klubu Bataclan, je pred 30 leti ušel smrti tudi na stadionu Heysel.

Massimiliano Natalucci je bil eden tistih srečnežev, ki so se rešili v petkovi moriji teroristov v klubu Bataclan, kjer je potekal koncert metal skupine. Tam je bil skupaj s svojo ženo, s katero sta se v trenutkih tragedije in panike ločila, nato pa po treh urah srečna spet našla. Massimiliano jo je odnesel z nekaj praskami, ženo pa je šrapnel naboja zadel v ramo, a rana ni življensko nevarna.

Zanimivost pri zgodbi Nataluccija je ta, da je že drugič imel srečo, ko se je znašel na prizorišču množične smrti. Leta 1985 je bil namreč kot strasten navijač Juventusa na finalni tekmi pokala prvakov proti Liverpoolu v Bruslju. Tam je na stadionu prišlo do tragedije, ko je umrlo 39 navijačev, v večini Juventusa. Takrt 15-letni Natalucci, ki si je tekmo ogledal v družbi očeta in strica, ni bil na tistem delu tribune, kjer je prišlo do kaosa, ki je vodil v smrt številnih.

Njegova sestra je prepričana, da to, da je dvakrat (oziroma še večkrat, saj se je smrti izognil tudi v dveh hujših prometnih nesrečah) ostal živ, ni naključje. Ko je bil star osem let, ga je na trgu svetega Petra v Vatikanu poljubil papež Janez Pavel II, zanjo več kot jasen dokaz, da ga od takrat nekdo še posebej varuje.