© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
07.11.2015 09:00:28

Norec, ki je z avtom dohitel letalo

vszi

Hrvaška ragbi reprezentanca se bo danes v mestu Netanya pomerila z Izraelom. Novica, ki to ni, sploh iz slovenskega zornega kota, če ne bi bilo v ozadju norega Splitčana in njegove še bolj nore vožnje od Zagreba do Beograda.

Junak zgodbe je Tomislav Burazin, 29-letnik, ki je pomemben člen hrvaške reprezentance in ki mu bo gostovanje oziroma bolje rečeno pot na Bližnji vzhod še dolgo ostala v spominu. Začelo se je sicer običajno, z zborom na zagrebškem letališču Pleso in tradicionalno „zafrkancijo“ s soigralci.  

Ko pa bi moral na površje potegniti potni list, je Dalmatinec ugotovil, da ga nima. Prepričan, da gre za še eno potegavščino soigralcev, se kot čistokrvni Dalmatinec niti ni pretirano razburjal. Vse dokler ni bilo prepozno in je letalo proti vmesni postaji v srbski prestolnici poletelo brez njega.

A Burazin ni vrgel puške v koruzo, odhitel je v hotel, pograbil potni list ter krenil na divjo vožnjo in divjo bitko s časom. Pošteno je stopil na plin, ni se oziral na omejitve, dvakrat so ga na cesti bratstva in enotnosti zaustavili policaji, a so mu potem, ko jim je obrazložil situacijo, pogledali skozi prste! Na letališče v Beogradu je prispel pravočasno, na roko pa mu je šla tudi zamuda letala, ki jih je nato popeljal v Izrael.