© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
02.11.2015 15:41:49

Odprte prijave na Wings for Life World Run 2016

Tretja izvedba inovativnega globalnega dobrodelnega teka na poti novih rekordov v številu udeležencev, razdalji in prispevkih z novimi lokacijami in drugačnim formatom tekmovanja z zasledovalnimi vozili z zvezdniki za volani.

Vsakoletni dogodek Wings for Life World Life, ki združuje dva največja trenda današnje tekaške skupnosti – dobrodelni tek in dogodek odprt vsem – se s svojimi inovacijami pod soje mednarodnih žarometov vrača že tretje leto zapored. Odprte so prijave za 8. maj, ki bo, gledano globalno, eden od vrhuncev leta 2016 za tekače vseh stopenj. Prav vsi so vabljeni, da se prijavijo, od začetnikov do predanih športnikov do tekmovalcev na invalidskih vozičkih. Vsak udeleženec pripomore k spremembi.

Wings for Life World Run je luč sveta ugledal leta 2014 z namenom, da pomaga zbrati sredstva za fundacijo Wings for Life, ki raziskuje poškodbo hrbtenjače. S povsem novim konceptom sinhronega tekmovanja, na katerem udeleženci po vsem svetu tečejo simultano, je dogodek uvedel t.i. zasledovalno vozilo, ki ga vozi znana oseba in ki se v lov za tekmovalci zapodi pol ure po globalnem startu z vnaprej določeno hitrostjo. Moški in ženska, ki sta ujeta zadnja na celem svetu, postaneta globalna prvaka, vsak od udeležencev pa ima svoj lasten cilj in motivacijo, ki sta tako raznolika kot tekači sami.

Sto odstotkov vseh startnin in donacij, ki jih prispevajo udeleženci teka Wings for Life World Run ter njihovi prijatelji in družine, ki jim pomagajo povečati njihov finančni vložek, je namenjenih raziskavam hrbtenjače, da bi se odkrilo zdravilo za poškodbo hrbtenjače.

Leta 2015 se je dogodka udeležilo 101.280 udeležencev v 33 državah in skupaj zbralo 4,2 milijona EUR za cilj fundacije Wings for Life. Japonka Yuuko Watanabe je postala globalna prvakinja z doseženo razdaljo 56,33 km, Etiopijec Lemawork Ketema pa prvak v moški konkurenci z doseženimi 79,9 km. Celoten dogodek so, tako kot bodo tudi v 2016, spremljali gledalci po vsem svetu, zahvaljujoč posebni izkušnji prenosa v živo, ki je gledalcem približala trud, navdušenje in čustva tekačev.

"Zadnje desetletje prihaja do porasti tekaških dogodkov vseh stopenj. Lani jih je bilo samo v ZDA organiziranih 28.000," je dejal Andy Martin, direktor Firetail Limited, angleške družbe za svetovanje, ki je specializirana za strategijo in raziskovanje neprofitnih fundacij in nevladnih organizacij. "Večina jih je bila dobrodelne narave. Po vsem svetu, še zlasti v Veliki Britaniji in Severni Ameriki, tekaški dogodki predstavljajo velik del strategije zbiranja sredstev dobrodelnih organizacij."

Po vsem svetu raste število skupinskih tekov, ne glede na njihovo dobrodelno naravo. Na primer, raziskava o razmahu masovnega teka, ki jo je naredil Jens Jakob Andersen, nekdanji statistik na poslovni šoli v Kopenhagnu in ustanovitelj spletne strani RunRepeat.com, je ugotovila 13,25-odstotno rast maratonov med leti 2009 in 2014, pri čemer je do največje rasti prišlo v Rusiji (300 odstotkov), sledila pa ji je Kitajska (259,47 odstotkov). "Menim, da bo tek vedno eden večjih športov zaradi svoje preprostosti in fleksibilnosti," je povedal Andersen.

Čas je, da se odločite, kje boste tekli na Wings for Life World Run 2016. Ne glede na mesto bivanja se lahko tekači vseh stopenj prijavijo na katero koli lokacijo. Več informacij, vključno s prijavo in svežimi novicami posamezne lokacije, najdete na www.wingsforlifeworldrun.com; vsebine za medije pa si lahko prenesete tukaj Wings for Life World Run Newsroom.

O FUNDACIJI WINGS FOR LIFE
Po vsem svetu je na milijone ljudi odvisnih od invalidskega vozička zaradi poškodbe hrbtenjače, ki je najpogosteje rezultat prometne nesreče ali padca. Wings for Life je neprofitna fundacija za raziskave hrbtenjače, katere edini cilj je najti zdravilo za poškodbo hrbtenjače. Od leta 2004 je fundacija Wings for Life po vsem svetu financirala raziskovalne projekte in klinične študije, ki spreminjajo življenja. Čeprav zdravilo še ni bilo najdeno, nenehno prihaja do napredka. 100 odstotkov vseh startnin in donacij globalnega tekaškega dogodka Wings for Life World Run bo namenjenih doseganju končnega cilja fundacije Wings for Life. Vsak korak na Wings for Life World Run in na Wings for Life World Run Selfie Run je korak v pravo smer – www.wingsforlife.com.

O TEKU WINGS FOR LIFE WORLD RUN
Wings for Life World Run je prvič potekal leta 2014, da bi pomagal zbrati sredstva neprofitni organizaciji Wings for Life, ki je predana iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače. S podporo glavnih partnerjev Garmina in Pume je Wings for Life World Run izumil koncept sinhroniziranega teka, na katerem udeleženci vseh stopenj po vsem svetu tečejo simultano, ne glede na čas dneva ali vreme njihove lokacije. Dogodek je uvedel tudi format zasledovalnega vozila, ki kot ciljna črta z znano osebnostjo za volanom lovi tekače z vnaprej določeno hitrostjo. Ko vozilo posameznega tekača prehiti, je zanj/o konec tekmovanja. Moški in ženska, ki sta ujeta zadnja, sta globalna prvaka – www.wingsforlifeworldrun.com.