© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
30.10.2015 12:12:05

Z žogo sestrelil drona (video)

YouTube

Na treningu ene izmed srednjih šol na Novi Zelandiji se je zgodila zanimiva situacija, ko je eden izmed učencev z strelom sestrelil drona.

Na srednji šoli na Novi Zelandiji so se odločili, da bodo naredili promocijski video posnetek. Pri snemanju so si pomagali tudi s posnetki iz zraka, ki jih je opravljal dron vse do trenutka, ko ga je doletela nesreča. Eden izmed učencev je namreč pritekel in močno brcnil ragbi žogo v zrak, najbrž pa si ni niti predstavljal, da bo strel tako natančen in bo zadel drona. A zgodilo se je prav to. Dron se je moral spustiti, vseeno pa so nato sporočili, da ni utrpel nobenih poškodb. Je pa predstavnica podjetja, ki je opravljal snemanje, dejala, da do zdaj niso imeli strahu pred letečimi žogami, saj galebi predstavljajo za drone večjo nevarnost.

Novica je sicer obšla tudi srbske medije, ki so šaljivo zapisali, da bi takšen strel potrebovali tudi prejšnje leto na tekmi med Srbijo in Albanijo, ko je stadion preletel dron z zastavo tako imenovane Velike Albanije.