© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.10.2015 19:36:56

Cruyff: Odziv navijačev je čustven in ganljiv (video)

vszi

Pred dnevi je nogometni svet šokirala vest, da ima eden izmed najboljših nogometašev vseh časov Johan Cruyff pljučnega raka.

Tako so v dvoboju zadnjega kroga nizozemskega prvenstva med Vitessejem in Ajaxom navijači obeh klubov s stoječimi ovacijami pozdravili 68-letno legendo in ji na tak način sporočili, da ji v teh težkih trenutkih stojijo ob strani.


Zgodilo se je v 14. minuti, saj je Cruyff nosil dres s to številko, ko so navijači vstali in začeli ploskati. Po tekmi pa se je nekdanji zvezdnik Ajaxa, Barcelone in nizozemske reprezentance navijačem zahvalil za gesto. "Zelo sem ponosen in se zahvaljujem vsem, ki so se odzvali na kakršenkoli način. To je bilo zelo čustveno," je dejal Nizozemec.

Poleg tega je v svoji tedenski kolumni v časniku De Telegraaf zapisal: "Pogosto imeti opravke z mediji zna biti breme, vendar pa je bilo v preteklem tednu povsem drugače. Način, na katerega so se ljudje s pomočjo vseh mogočih medijev odzvali na mojo situacijo, je bilo resnično čustveno in ganljivo. Zelo sem ponosen na razumevanje, ki sem ga doživel. To seveda ne pomeni, da sem zadovoljen glede svoje situacije. Ampak če slednjo ignoriram, je res nekaj neverjetnega, kaj se trenutno dogaja. Na primer, kako so klubi organizirali aplavz navijačev ne samo zame, temveč za vse rakave bolnike. To je močno znamenje. V tem primeru nogomet in navijači kažejo svojo najboljšo stran."

Ob tem je Cruyff še povedal, da je škoda, ker je novica v javnost prišla tako zgodaj, saj je edina stvar, ki jo trenutno ve, da ima pljučnega raka. Pred njim je še kar nekaj preiskav, ki bodo določile dokončno diagnozo. "Lahko bi rekel, da za zdaj vem samo ime, ne pa tudi priimka," se je slikovito izrazil Nizozemec.