© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2015 11:35:21

Ronaldo ali Messi? Kdo je boljši, odločajo kadilci

Anglija je zibelka nogometa, kakršnega poznamo danes, London pa je središče te zibelke, ki praktično živi za nogomet. Zdaj so se tam odločili za zanimivo potezo, s katero želijo tamkajšnje ulice očistiti cigaretnih ogorkov.

Prebivalci Londona oziroma tamkajšnji kadilci so pred kratkim dobili priložnost glasovanja na različna športna vprašanja, ob tem pa skrbijo tudi za čiste ulice. Za zanimivo akcijo se je odločila humanitarna organizacija Hubbub, ki je želela kadilce odvaditi od metanja cigaretnih ogorkov na tla.

Pri Hubbubu so si zamislili prav poseben koš za cigaretne ostanke, na kateremu sta dve luknjici, na vrhu koša pa različna vprašanja. Tokrat so tisti, ki imajo "pravico glasovanja" lahko odgovarjali na vprašanje, kdo je najboljši nogometaš na svetu, ponujena pa sta bila dva odgovora, in sicer Ronaldo in Messi.

cigareti 1

Tisti, ki so bili mnenja, da je boljši Cristiano Ronaldo, so ogorek vrgli v luknjico pod njegovim imenom in priimkom, tisti, na enak način so svoj glas oddali tisti, ki so mnenja, da je boljši Lionel Messi. Kdo ima več privržencev (vsaj med kadilci), si lahko pogledate na zgornji fotografiji.

"Naše ankete kažejo, da 86 odstotkov ljudi meni, da je metanje smeti na tla grda razvada, samo 15 odstotkov pa bi nekoga dejansko opozorilo zaradi smetenja ulica," je dejal predsednik organizacije, ki upa, da bodo s svojimi domiselnimi koši vsaj nekoliko pripomogli k čistejšim ulicam.